Digitalizare ONG-uri

De ce Industria IT?

Fereastră de oportunitate!

în 25 iunie 2024 expiră termenul pentru depunerea a formularului D177. Poate că, din anumite motive, compania ta să nu a folosit în 2023 tot bugetul de sponsorizare. Aveți posibilitatea să cereți ANAF (prin depunerea D177) să vireze către noi suma nesponsorizată în 2023.

Industria IT

Este industria care înțelege cel mai bine importanța digitalizării în general, importanța digitalizării sectorului ONG. Digitalizarea ONG-urilor duce la o creștere semnificativă a eficienței acestora respectiv la efectele proiectelor lor în comunitate.

pe scurt

TERMEN - 25 iunie 2024

O fereastră de oportunitate de câteva zile. Până-n data de 25 iunie de poate depune Formularul D177 – pe scurt: Compania ta poate cere ANAF să vireze către noi sumele care nu au fost sponsorizate în anul 2023.

Nevoia de digitalizare a ONG-urilor

Sunt foarte multe instrumente digitale pentru ONG-uri pe care acestea le pot obține gratuit. Mult prea puține ONG-uri au aplicat și implementat pentru astfel de produse, din diferite motive.

Amintim aici o parte din actori la nivel global care oferă instrumente digitale în mod gratuit pentru ONG-uri: Google, Youtube, Microsoft, Meta (Facebook), Amazon, Adobe, AirBnb, Zoom, Bitdefender și lista poate continua.

În cadrul acestui program, ajutăm ONG-urile în procesul de digitalizare. Invităm Compania ta să devină partener în acest proiect.

Aem inclusiv o componentă prin care angajați din compania ta se pot  implica în mod direct (remote) prin micro voluntariat.

Peste 1.000 de ONG-uri

În această perioadă se așteaptă rezultatele la aplicațiile depuse de ONG-uri în cadrul PNRR – Digitalizare ONG-uri.

Autoritățile au alocat 9 MIL de euro și au estimat finanțarea a aprox 200 de ONG-uri. Au aplicat peste 1.000 de ong-uri!

Nevoia de digitalizare a ONG-urilor este una foarte mare.

Ce este programul Digit 4 ONG?

Un program prin care am început să ajutăm tot mai multe ONG-uri în procesul de digitalizare!

Avem mare nevoie de expertiza pe care o au companiile din industria IT.

Impactul digitalizării ONG-urilor este unul deosebit, acestea vor putea fi mult mai eficiente în urma procesului de digitalizare.

Implică-te

Mai sunt câteva zile! Termen 25 Iunie 2024. Până la această data compania ta poate depune formularul D177. Nu irosiți aceste bugete (*) – le putem folosi împreună într-un proiect cu mare impact în comunitate. 

(*) Exemplu: Dacă în anul 2023 ați fi putut sponsoriza suma de 100.000 de lei iar din diferite motive ați sponsorizat doar 60.000 diferența de 40.000 a ajuns la bugetul de stat ca impozit pe profit. Puteți cere ANAF (prin D177) să vireze către noi acești 40.000 lei.

Haideți să facem împreună proiecte de impact

DIGITALIZARE ONG-URI
MICRO-VOLUNTARIAT

Digit 4 ONG

Digitalizare ONG

Context

Se discută tot mai mult de digitalizare și este foarte bine. Este mare nevoie de digitalizare în administrație, în toate autoritățile statului, în companii.

Sunt foarte multe ONG-uri care fac lucruri deosebite dar care nu stau bine la capitolul digitalizare. Sigur că motivele sunt, de cele mai multe ori, rezonabile. Amintim aici: resurse limitate și o listă prea lungă de priorități, listă pe care … digitalizarea nu a ajuns sau nu prea ajunge în cap de listă.

De ce?

Deoarece sunt multe ONG-uri care fac lucruri deosebite!

  • ONG-uri care implică resurse, în special umane, pe procese interne care pot fi automatizate.
  • ONG-uri care nu folosesc cele mai eficiente instrumente colaborative.
  • Toate acestea resurse umane, de cele mai multe ori foarte creative, ar putea fi folosite în proiectele pe care le derulează, în noi proiecte.
De la ce am plecat?

În ultimii  3 ani ONG-ul nostru a colaborat cu multe ONG-uri (ne-am unit forțele pentru a fi mai eficienți – a se vedea proiecte din perioada pandemiei respectiv în cele ce țin de criza refugiaților).

În toată această perioadă am cunoscut organizații cu proiecte deosebite dar care stau destul de rău, unele chiar spre deloc, la capitolul digitalizare. Cunoscându-le ne-am dat seama că dacă ar avea implementate instrumente digitale, ar putea avea mai multe proiecte de impact, ar putea să aibă o influență mai mare în comunitate. Ar fi păcat să nu reușească să pună în aplicare proiectele  pe care vor să le lanseze (și) din cauze de (in)eficiență cauzate unei insuficiente digitalizări. 

La începutul anului 2023 am realizat o analiză pe 35 de ONG-uri. Am publicat rezultatele pe LinkedIn – vezi AICI

 

Instrumente digitale

Sunt foarte multe instrumente digitale pentru ONG-uri pe care acestea le pot obține gratuit sau cu reduceri semnificative față de prețul pieței. Mult prea puține ONG-uri au aplicat și implementat pentru astfel de produse, din diferite motive – pe care nu vom insista aici.

Amintim aici o parte din actori la nivel global care oferă instrumente digitale în mod gratuit pentru ONG-uri: Google, Youtube, Microsoft, Meta (Facebook), Amazon, Adobe, AirBnb, Zoom, Bitdefender și lista poate continua.

Cum?

Cum ajutăm ONG-urile? Oferim sprijin direct pentru a parcurge următorii pași:

  1. Analiza și identificarea nevoilor
  2. Planificarea (și realizarea bugetului dacă se impune)
  3. Selectarea instrumentelor digitale
  4. Formarea echipei
  5. Implementarea
  6. Monitorizare si evaluare

Micro - Voluntariat

Micro - Voluntariat

Micro - Volulutariat?

Micro-Voluntariatul nu este deloc un concept nou. Este nou (poate) pentru foarte mulți dintre potențialii micro-voluntari din România, pentru cei care ar putea, ar vrea să facă bine, să se implice în proiectele cu care rezonează. Prin proiectul Digit 4 ONG, ne propunem să oferim posibilitatea și instrumentele necesare ca fiecare să se poată implica exact cât dorește și exact acolo unde dorește (în acele proiecte sau ONG-uri cu care rezonează).

De ce?

Sunt foarte mulți cei care se implică deja, într-o formă sau alta. Sunt mult mai mulți cei care s-au gândit să o facă dar nu s-au hotărât deocamdată cum să o facă. Motivele pot fi multe și de înțeles.

Prin Digit 4 ONG și componenta Micro-Voluntariat ne propunem să construim un concept prin care să-i ajutăm să o facă, având instrumentele necesare la îndemână. 

Dacă ai ajuns aici, în mod sigur știi proiecte frumoase în comunitatea ta, proiecte pe care le apreciezi, proiecte pe care ai vrea să le susții dar poate nu știi cum să te implici.

Cine?

Chiar TU respectiv colegi din compania ta! Indiferent de domeniul în care activezi, indiferent de vârsta ta, indiferent de cât timp ai să aloci.

Trebuie doar să decizi care proiect / care ONG vrei să-l susții iar noi te vom ajuta să poți face asta în mod eficient.

Compania ta?

Ne-am bucura să avem un parteneriat cu compania ta.

Astfel, angajații tăi vor putea face, dacă-și doresc asta, voluntariat în proiectele noastre sau în proiecte ale altor ONG-uri.

Împreună putem crea instrumentele necesare pentru a customiza un astfel de proiect în compania ta, proiect cu impact în comunitate.

Parteneriate strategice

Împreună

Sunt foarte multe lucruri pe care nu le știm!

Știm multe lucruri despre comunități și organizații non profit.

Nu știm dar am învățat și învățăm despre digitalizare.

Împreună cu voi, cei din industria IT putem face lucrurile mult mai bine. Putem și vrem să învăâăm de la voi!

Construim împreună

Construim cu fiecare companie parteneră proiecte customizate. Oferim atât companiei căt și angajaților posibilitatea de a se implica în digitalizarea ONG-urilor.

Contactează-ne! Mai sunt câteva zile din ... fereastra de oportunitate.

Chiar TU respectiv colegi din compania ta! Indiferent de domeniul în care activezi, indiferent de vârsta ta, indiferent de cât timp ai să aloci.

Trebuie doar să decizi care proiect / care ONG vrei să-l susții iar noi te vom ajuta să poți face asta în mod eficient.

Industrie IT - D177
până-n 25 iunie se mai poate depune formularul D177. Alătură-te proiectului de Digitalizare a ONG-urilor
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ne contactezi ...
ro_RORomanian