Implică-te

TU - OM bun

Tu ca OM de bine: poți să donezi pentru unul din proiectele pe care le derulăm sau poți să ne propui un proiect pe care să-l demarăm ori poți să inițiezi TU, eventual împreună cu prietenii tăi un proiect pe care noi să te ajutăm să-l finanțezi.

Compania ta

Compania ta. Avem experiența și instrumentele necesare pentru parteneriate sustenabile cu orice companie, indiferent de mărime și/sau domeniul de activitate. 

Suntem unul din puținele ONG-uri care poate customiza proiecte de CSR fără să apelăm la bugetele de sponsorizare ale companiilor partenere.

Expert

Experților din domeniul financiar – contabil

Cu ocazia atingerii bornei de 10 ani de la înființare suntem pregătiți să lansăm un concept dedicat vouă, celor cu expertiză în zona financiar – contabilă. Conceptul propus de noi nu este unul care să încarce și mai mult activitatea dvs, dimpotrivă. 

TU - om bun

Alege cum vrei să te implici - TU ca om care vrei să faci bine

… sunt multe modalități prin care te poți implica!

Donează.

Poți să donezi pentru unul din proiectele pe care le derulăm. Pentru proiectele noastre prin care susținem refugiați Ucrainieni. Pentru proiectele noastre prin care acordăm burse copiilor și tinerilor proveniți din medii vulnerabile. Pentru proiectele prin care susținem copii și tineri cu dizabilități. Pentru proiectul prin care susținem Tineri de Zece

Te așteptăm alături de noi. Intră pe pagina donează și susține proiectele noastre. 

Proiectul tău.

DA, ai înțeles bine – propriul tău proiect! Avem toate instrumentele necesare ca să demarezi propriul tău proiect în zona de CSR. Am putea spune că este ca și cum ai avea propriul ONG fără să fii nevoit să te ocupi de gestionare, hartii, declarații, etc. 

 • putem crea o pagină / campanie de donații online dedicată proiectului tău.
 • dacă crezi că ai posibilitatea să atragi sponsorizări de la companii, îți oferim posibilitatea tehnică să obții acele sponsorizări în mod transparent și legal.

Hai să luăm un exemplu: Tu cunoști un caz(*) și ai vrea să te implici, poate – de ce nu împreună cu câțiva prieteni sau colegi de la muncă. Ne scrii, noi analizăm cazul tău iar dacă considerăm că este un proiect fezabil , ne implicăm și te ajutăm: Îți creăm o campanie de donații online dedicată strict proiectului tău, îți punem la dispoziție toată infrastructura să atragi și să primești sponsorizări de la companii respectiv te ajutăm la implementarea proiectului tău.

(*) Proiecte pe care ne propunem să le susținem astfel sunt din zona educației (în special dar nu numai copii și tineri din medii vulnerabile, copii și tineri care fac performanță respectiv copii și tineri cu dizabilități), sănătate, social, artă, cultură, sport și mediu.

Ambasador You4Edu 

Ce înseamnă și ce avantaje poți să ai devenind ambasador You4Edu? Acum, când intrăm în al zecelea an de activitate, avem pregătite câteva concepte în care avem mare încredere. Scrie-ne un mesaj și-ți vom spune cu drag ce urmează să facem și cum poți să fii și tu parte din aceste proiecte.

Voluntar You4Edu.

Plecând în special de la ultimii doi ani, putem spune că cel mai important activ pentru o mare parte din proiecte, poate fi și este voluntarul / voluntarii. Începând cu criza coronavirus și terminând cu criza refugiaților voluntarii noștri au făcut lucruri incredibile.

Voluntarii noștri decid ce anume se oferă să facă, cât timp pot aloca, când anume aloca acest timp. Suntem convinși că ne poți ajuta, chiar și alocând, poate 5 min pe săptămână – indiferent care este domeniu tău de expertiză.

Te așteptăm alături de noi. Scrie-ne un mesaj și revenim bucuroși și onorați cu detalii.

Proiecte noi.

Ne propunem câteva proiecte ambițioase, chiar foarte ambițioase. Dacă rezonezi cu unul dintre ele (scurte detalii mai jos) scrie-ne și te vom ține la curent cu demararea acestora.

 1. Ne propunem să construim o tabără pentru copii din medii defavorizate dar și pentru cei care fac excelență (olimpici). Avem deja terenul! Aproximativ 10 HA (din care jumătate pădure), în Munții Plopiș (nordul munților Apuseni). 
 2. Un proiect în onoarea sau în memoria mamelo. Știm foarte bine că mulți dintre noi vrem ca mamele să fie și să rămână la loc de cinste în sufletul și inima noastră. Un concept în care avem mare încredere.
 3. Un proiect dedicat românilor din diaspora/ celor care mai au acasă (în România) persoane dragi, celor care le pasă de cei dragi rămași acasă, celor care ar vrea mai multe instrumente prin care să-i poată ajuta pe cei dragi de acasă. 

Știm că sunt puține informații și ne cerem scuze pentru asta. 

Dacă ne scrii și ne spui că ești interesat / interesată, te vom ține la curent cu detalii despre cele de mai sus și cu demararea acestora.

Reprezinți o companie?

I. Proiectele noastre ...

… & Implicarea companiilor în viața cetății.

Marea majoritate a companiilor care se implică în zona de CSR, sunt prezente (și) în proiecte care țin de educație. Avem proiecte în zona educației, am fi bucuroși să vă alăturați și să susțineți proiectele noastre.

Edu4Ruralis

Este un proiect dedicat copiilor și tinerilor din mediul rural. Din păcate în această zonă nevoile sunt foarte mari astfel că orice ajutor este mai mult decât binevenit.

Ce proiecte am realizat în această zonă? (- vezi pagina Edu4Ruralis): Program de afterschool într-o școală din mediu rural. Rezultatele au fost mai mult decât bune. Laborator de informatică (renovat, mobilat și dotat după cele mai noi standarde). Acordăm device-uri copiilor din mediul rural.

Ce propunem companiei tale?

 • să customizăm împreună un proiect care să aibă în focus educația din mediul rural 
 • de ce nu, un proiect nou pe care compania ta sau angajații tăi și-ar dori să-l implementeze.
 • evident compania ta poate să aleagă zona / satul /școala/ copiii pe care-i vom avea în focus

Aaa, să nu uităm, cel mai simplu proiect pe care putem derula împreună este cel prin care acordăm device-uri. Dacă compania ta își înnoiește periodic calculatoarele/ laptopurile te rugăm să ne ai în vedere pentru copii care nu au așa ceva. Te rugăm să reții că putem stabili împreună atât școlile / comunele/satele cât și copiii cărora le vom da aceste device-uri. 

Bursele You4Edu.

Putem acorda împreună burse atât copiilor și tinerilor din mediu rural sau celor cu dizabilități  dar și copiilor care fac performanță sau celor care au nevoie de un mic imbold.Putem implica (avem instrumentele necesare) inclusiv angajați ai companiei în astfel de proiecte. Putem avea în vedere inclusiv copiii angajaților din companiile partenere.

Important de spus este faptul că, cel mai probabil, suntem singurul ONG care poate să deruleze astfel de proiecte cu compania ta și nu e nevoie neapărat sa apelăm la bugetele de sponsorizare pe care compania ta le are.

Dă-ne un semn și revenim bucuroși cu detalii.

You4Ability

Așa cum cel mai probabil ai văzut deja, susținem copii și tineri cu dizabilități. Facem asta și cu implicarea companiilor partenere dar și prin departamentul nostru You4Ability (Unitate Protejată).

Dacă:

 • ai persoane cu dizabilități angajate,
 • vrei să angajezi persoane cu dizabilități,
 • dacă ai angajați care au copii cu dizabilități,
 • dacă cunoașteți persoane cu dizabilități pe care ați vrea să le ajutați,

O colaborare cu noi credem că poate ajuta foarte mult.

Contactează-ne și vei afla care sunt avantajele pe care le poate avea compania ta prin colaborarea cu departamentul nostru autorizat ca unitate protejată (You4Ability).

Cel mai probabil suntem singura unitate protejată care oferă astfel de pachete comerciale companiilor.

II. Proiecte plecând de la nevoile companiilor partenere

Conștientizăm faptul că fiecare companie poate avea politici diferite de CSR, realități diferite și nevoi diferite. Totodată conștientizăm forța pe care o au companiile  respectiv ceea ce pot genera în societate prin implicare lor și a angajaților lor.

Well-Being

Știm cât este și cât poate fi de important tot ceea ce ține de Well-Being în orice companie.

Suntem în măsură respectiv avem expertiza și instrumentele necesare pentru a customiza proiecte de Well-Being & CSR dedicate angajaților din companile partenere.

Putem să realizăm astfel de proiecte fără a fi neapărat necesar să folosim bugete de sponsorizare.

Implicarea propriilor angajați în proiecte de CSR (- mai ales în cele în care aceștia decid proiectul),  pot da, de cele mai multe ori, o stare de bine extraordinară. Stare care în mod cert influențează inclusiv eficiența pe lângă alți mulți indicatori, atât la nivel profesional dar și la nivel personal.

Copii angajați sau copii pe care angajații îi aleg/decid.

Poate să țină și de Well-Being, orice angajat devine mult mai sensibil (mai eficient, am putea spune chiar și mai loial) dacă compania lui acordă o atenție sporită copiilor propriilor angajați. 

Codul fiscal oferă câteva soluții (cheltuielile sociale, bugetele de sponsorizare, etc). prin colaborarea cu noi puteți customiza toate acestea, în plus putem introduce înclusiv fondul de solidaritate (suntem autorizați ca Unitate Protejată).

Contactează-ne și vom reveni cu detalii despre cum putem customiza proiecte în acest sens.

Proiecte dedicate.

Suntem în măsură să customizăm, implementăm și să gestionăm orice proiect de CSR cu companiile partenere.

Considerăm că poate fi un avantaj (inclusiv fiscal) pentru partenerii noștri faptul că putem să oferim servicii în acest sens și ca Unitate Protejată.

Expert în domeniul financiar - contabilă?

Un concept care poate influența foarte mult viața cetății / comunității.

Un concept care să nu încarce și mai mult activitatea dumneavoastră, dimpotrivă. Un concept care să ofere atât satisfacții pe plan personal cât și uman. 

De la ce plecăm?

Sunt analize și studii (*) în legătură cu bugetele de sponsorizare pe care prea multe companii ”le irosesc” nefolosindu-le. Discutăm de sute de milioane de euro la nivel național. Totodată modificările din legislația fiscală (în 2022) aduc elemente noi, care tratate cu înțelepciune pot aduce avantaje în zona de CSR.

(*) AICI regăsiți ultimul studiu în acest sens realizat de EY România și Asociația pentru Relații Comunitare

Noutatea.

Pe scurt: ”Începând cu 1 ianuarie 2022 (ori cu data începerii anului fiscal 2022 – 2023, în cazul persoanelor juridice care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic), în cazul în care sponsorizările efectuate nu depășesc plafonul menționat mai sus, rămânând astfel o diferență pozitivă neutilizată, pentru această diferență pozitivă, contribuabilul poate dispune de ”redirecționarea impozitului pe profit” pentru efectuarea de sponsorizări în termen de maxim 6 luni de la data depunerii declarației anuale de impozit pe profit/ declarației de impozit aferente.”

Update: în septembrie 2022, ANAF a publicat Formularul 177 – cel prin care se vor putea redirecționa sumele nesponsorizate.

Este asta / poate fi un avantaj ? – categoric da – vezi secțiunile ”Ce putem face?” și ”Concept”

Propunem experților din domeniu financiar – contabil un concept de tipul Win-Win-Win. 

Ne propunem să constituim un grup / un club al ambasadorilor pentru educație, pentru educația implicării.

Clubul ambasadorilor experți în domeniul financiar contabil.  

Ambasadori care să contribuie la … neirosirea bugetelor de sponsorizare.

Ambasadori cărora să le oferim toate instrumentele necesare, nu doar pentru a atrage aceste bugete dar și pentru a se implica identificând cauze pe care să le susținem. Vezi secțiunea ”Concept”

…. 

Imagineaază-ți că ai propriul ONG sau că ai un ONG în franciză.

 • poți să alegi tu ambasador, copii cărora le dăm bursă sau poți să alegi tu amabsador cazuri sociale sau medicale pe care să le susținem. Toți cei de mai sus (bursieri, social, medical,etc) pot fi de exemplu vecini  sau cunoscuți a căror probleme sau situație o cunoști personal.
 • în același timp putem să oferim toate instrumentele necesare (în cloud) pentru a genera automat contracte de sponsorizare, contracte de bursă (și alte contracte de CSR), dar și generarea automată a formularului 177. Totul automatizat, astfel încât timpul alocat să fie minim, în cele mai multe situații – chiar mai puțin decât cel alocat în acest moment.
 • totodată putem să oferim ambasadorilor noștri inclusiv instrumente prin care să automatizăm generarea acelor documente pe care le emiteți și remiteți oarecum repetitiv clienților.

vezi aici mai multe detalii.  

Cine se implică deja?

parteneri

Contactează-ne!

Selectează categoria care te definește cel mai bine.

ro_RORomanian