Persoane cu dizabilități

Ce îți propunem?

Cunoști persoane cu dizabilități?

Dacă da, în mod sigur știi că sunt persoane speciale. Ajungând să citești aceste rânduri, ne permitem să credem despre tine că, dacă ai putea, ai vrea să-i ajuți. Putem face asta împreună! Este nevoie de foarte puțin din timpul tău, de câteva minute, în această etapă.

Împreună putem ajuta persoana sau persoanele cu dizabilități pe care o / le cunoști.

Devenind ambasador You 4 Ability, vei putea ajuta în mod direct una sau mai multe persoane cu dizabilități pe care TU le alegi!

Ce facem?

ONG-ul nostru activează din anul 2012 în sfera educației.

O componentă importantă a activității noastre este să ajutăm copii și tineri din medii vulnerabile respectiv copiii și tinerii cu dizabilități. Vrem să ajutăm cât mai mulți astfel de copii și tineri.

Considerăm foarte important ca, bună parte din ajutorul pe care-l acordăm, să contribuie, atunci când se poate, la dezvoltarea persoanei cu dizabilități, dezvoltare care să ducă la o cât mai bună incluziune a acesteia în societate. Alăturat (vezi detalii) poți vedea activitate și proiectele noastre.

Ce facem noi?

Pentru a putea susține proiectele și activitățile noastre prin care oferim ajutor copiilor și tinerilor cu dizabilități, am autorizat un departament din cadrul ONG-ului, ca Unitate Protejată.

Astfel reușim să finațăm cât mai multe proiecte dedicate copiilor și tinerilor cu dizabilități. Vezi alăturat (Suntem UP) ce înseamnă și ce facem ca UP.

Companiile, cele cu peste 50 de angajați, sunt obligate să  angajeze cel puțin 4 % din total angajaților, persoane cu dizabilități. În caz contrar au 2 variate: ori plătesc lunar către bugetul statului o taxă ori colaborănd cu UP (Unitate Protejată) pot salva jumătate din acestă taxă.

În cadrul ONG-ul nostru avem departamentul You 4 Ability autorizat ca Unitate Protejată.

You 4 Ability, ca UP, oferă companiilor servicii de consultanță companiilor. Două din cele mai importante componente oferite sunt:

  • să oferim consultanță companiilor pentru angajarea a cât mai multe persoane cu dizabilități. Considerăm o prioritate ca tot mai multe companii să conștientizeze importanța angajării persoanelor cu dizabilități.
  • să oferim consultanță companiilor astfel încât acestea să colaboreze doar cu UP responabile, din păcate aproximativ 4 din 5 UP  nu respectă legea iar asta înseamnă mai puține persoane cu dizabilități care se pot angaja.

Cum ajutăm persoanele cu dizabilități?

Indirect: consiliem / ajutăm companiile să angajeze persoane cu dizabilități.

Direct: oferim burse și ajutoare copiilor și tinerilor cu dizabilități.

  • putem face asta din contravaloare serviciilor oferite de noi companiilor

Ce poți face tu ca ambasador You 4 Ability?

Dacă cunoști persoane cu dizabilități și dacă vrei să ajuți acele persoane, putem face asta împreună!

Noi ca ONG putem să le oferim ajutoare celor care au nevoie, vouchere sau burse copiilor și tinerilor cu dizabilități respectiv pe cei care pot să muncească, putem să-i ajutăm să se angajeze.

Astfel că un prim pas ar fi să te decizi dacă vei detalii despre acest concept și să ne spui despre persoana cu dizabilități pe care o cunoști și cum ai vrea să o ajutăm sau ce fel de ajutor crezi că are nevoie.

Evident este nevoie de resurse pentru a ajuta cât mai multe persoane cu dizabilități.

Subliniem că nu-ți vom solicita ție aceste resurse. Aceste resurse le obținem noi!

Colaborarea cu noi însemnând doar alocarea de puțin timp din partea ta!  Vezi alăturat cât timp.

 

Cât timp? 

  • 2 min pentru a completa formularul de mai jos. 
  • 5-10 minute să parcurgi toate detaliile, din prezentare pe care ți-o vom trimite și pe baza căreia vei decide dacă vrei să devii (public sau nu – e alegerea ta) ambasador You 4Ability
  • dacă decizi să devii Ambasador You 4 Ability, vei mai aloca cel mult 10-15 minute săptămânal, în prima lună.

Un avantaj îl poate constitui să fii angajat(ă) într-o companie sau să prieteni / cunoscuți care lucrează în companii.

Implicându-te cu succes:

  • vom putea ajuta un copil sau tânăr cu dizabilități pe care tu il vei alege. Vom putea să-i dăm o bursă sau un ajutor lunar.
  • Vom putea ajuta o persoană cu dizabilități, aleasă de tine, să se angajeze dacă dizabilitatea îi permite să fie angajată.

Ajută-ne să ajutăm!

Completează formularul și vom reveni la tine cu descrierea detaliată a conceptului de Ambasador You 4 Ability.

Te asigurăm că împreună putem ajuta! Alătură-te proiectului nostru!

Parteneri care au susținut și susțin proiectele noastre:

parteneri

ro_RORomanian