Context
Creșterea pe care o are industria IT în România are ca efect inclusiv o creștere din ce în ce mai mare a celor care fac voluntariat.
Angajații din industria IT sunt cei mai implicați în proiecte care sprijină comunități și proiecte care ajută comunitățile să crească sustenabil.
Le propunem atât lor (angajaților din IT) cât și companiilor din industria IT un parteneriat prin care pot ajuta în domeniul lor de expertiză – în digitalizare, să ofere ajutor pentru digitalizarea ONG-urilor.
De ce?
De ce proiectul de Digitalizare ONG-uri?
Deoarece sunt multe ONG-uri care fac lucruri deosebite!
- ONG-uri care implică resurse, în special umane, pe procese interne care pot fi automatizate.
- ONG-uri care nu folosesc cele mai eficiente instrumente colaborative.
- Toate acestea resurse umane, de cele mai multe ori foarte creative, ar putea fi folosite în proiectele pe care le derulează, în noi proiecte.
Ne propunem să oferim ONG-urilor … undițe și sesiuni de training de pescuit, în urma cărora să învețe să pescuiască. Este mult mai eficient decât să … le dăm pește sau să riscăm să … nu pescuiască.
Micro-Voluntariat
Micro-Voluntariatul este deja un termen cunoscut. Reprezintă acele activități care necesită alocarea de la câteva minute pe zi sau câteva zeci de minute săptămânal, de cele mai multe ori activități care au loc remote sau online.
Din analizele noastre (și nu doar ale noastre) dar și din interacțiunile pe care le avem cu voluntarii, conceptul micro-voluntariatului are o tot mai mare creștere și în România.
Propunerea noastră este de a face micro-voluntariat pentru a ajuta la digitalizarea ONG-urilor. Evident, ne propunem să oferim posibilitatea voluntarului să ajute acele ONG-uri cu care rezonează sau cele pe care el /ea le alege.
Voluntariat
Am putea spune că voluntariatul este un pic mai mult decât micro-voluntariatul.
Nu considerăm a fi foarte relevantă această diferență. Oferim toate instrumentele necesare astfel încât fiecare (micro) voluntar să decidă în ce măsură se implică.
Atunci când vorbim de digitalizarea ONG-urilor, orice ajutor este mai mult decât binevenit.
Care ONG-uri?
Ne dorim să oferim sprijin pentru cât mai multe ONG-uri. Inclusiv celor care sunt la început de drum sau celor care poate au făcut prea puțin pentru digitalizarea proceselor interne. Vom avea în vedere o prioritizare a includerii în proiect și în funcție de:
Misiunea ONG-ului: Vom prioritiza ONG-urile ale caror misiuni se aliniază cu valorile si obiectivele proiectului dvs. Dacă misiunea lor este una importantă si relevantă pentru comunitate.
Nivelul de digitalizare actual: ONG-urile care sunt încă în stadiul incipient al digitălizării ar putea fi prioritizate înaintea celor care au deja un nivel ridicat de digitalizare.
Impactul social: Vom prioritiza ONG-urile care au un impact comnitarr semnificativ si care servesc grupuri vulnerabile sau comunitati marginalizate, în special în sfera educației. Acestea ar putea beneficia cel mai mult de pe urma procesului de digitalizare si ar putea fi cele mai în nevoie de sprijin.
Potentialul de sustenabilitate: Este important să identificăm ONG-urile care au un potențial ridicat de sustenabilitate a digitalizarii după ce proiectul este implementat. ONG-urile care pot continua sa utilizeze noile tehnologii și să le integreze în activitațile lor de zi cu zi ar putea fi prioritizate.
Gradul de implicare si angajamentul ONG-ului: Prioritizăm ONG-urile care sunt interesate si implicate în procesul de digitalizare. ONG-urile care au un grad ridicat de implicare si care doresc să colaboreze activ, ar putea fi mai ușor de sprijinit și ar putea obține rezultate mai bune.
Cum?
Cum ajutăm ONG-urile? Oferim sprijin direct pentru a parcurge următorii pași:
- Analiza și identificarea nevoilor
- Planificarea (și realizarea bugetului dacă se impune)
- Selectarea instrumentelor digitale
- Formarea echipei
- Implementarea
- Monitorizare si evaluare
Digitalizarea unui ONG necesită o abordare strategică și planificată, care să țină cont de nevoile specifice ale organizației. Este important să se acorde atenție formării echipei și implementării corecte a instrumentelor digitale. Monitorizarea și evaluarea ar trebui sa fie un proces continuu pentru a asigura că digitalizarea are un impact pozitiv asupra ONG-ului.
Industria IT
Reprezinți o companie din industria IT?
- suntem convinși că mulți dintre colegii tăi ar vrea să ajute ONG-uri cu care rezonează ei sau compania ta în procesul de digitalizare.
Contactează-ne și-ți vom da detalii despre cum putem face asta împreună. Putem ajuta ONG-uri în procesul de digitalizare printr-un parteneriat cu compania ta.
Voluntar
Ce poți face tu, OM BUN, prin micro-voluntariat sau chiar voluntariat?
- Tu, cel care crezi în ceea ce fac și pot face ONG-urile în comunitate.
- Tu, cel care cunoști cel puțin un ONG cu care rezonezi și despre care știi/ crezi că poate avea nevoie de ajutor în implementare instrumentelor digitale?
Reprezinți o companie?
Contribuie la digitalizarea ONG-urilor
Sunt multe moduri în care te poți implica!
Compania ta colaborează /susține unul sau mai multe ONG-uri?
- Ajută-ne să-i ajutăm!
- Ajută-i să primească ajutorul nostru, al companiei tale și a voluntarilor din compania ta.
Voi cei din industria IT înțelegeți foarte bine importanța digitalizării. Știți foarte bine cât de mult poate să însemne procesul de digitalizare.
În cadrul proiectului You 4 ONG, putem customiza implicarea companiei tale și a angajaților (cei care vor) în procesul prin care oferim ajutor pentru digitalizarea ONG-urilor
Așa cum am mai spus, ne propunem să dăm ONG-urilor … undițe, să le învățăm să … pescuiască respectiv și abonamente la … lacuri cu pește. Este mult mai eficient așa decât să le dăm pește.
Sunteți compania care în mod sigur acordă importanța cuvenită stării de bine a angajaților.
Oferiți-le colegilor posibilitatea să se implice în digitalizarea ONG-urilor cu care voi companie rezonați, cu care ei rezonează. În mod sigur implicare colegilor într-un astfel de proiect, va contribui la starea lor de bine.
Nu le știm pe toate. Știm că putem învăța de la o companie ca a voastră.
Avem instrumente prin care putem customiza parteneriatul cu compania ta respectiv cu acei angajați din companie care doresc să se implice în acest proiect.
Vom customiza parteneriatul nostru astfel încât:
- să putem ajuta acele ONG-uri pe care compania ta le alege
- să putem ajuta și acele ONG-uri care sunt decise / alese de colegii tăi – cei care vor dori să se implice.
În cadrul acestui proiect avem mai multe tipuri de parteneriat pe care-l propunem companiilor din Industria IT: Silver, Gold și Platinum.
Cea mai importantă resursă o considerăm cea umană, faptul că vom avea voluntari care pot ajuta în mod eficient ONG-urile în procesul de digitalizare.
Parteneriatul cu compania ta poate pleca de la posibilitatea ca parte din angajați să se implice și poate ajunge la o implicare mai în profunzime în procesul de digitalizare a unuia sau mai multor ONG-uri pe care decideți să le susțineți.
Contactează-ne și vom stabili împreună:
- modalitatea prin care se poate implica compania ta.
- cum se pot implica colegi din companie
- ce ONG-uri vreți să susțineți și în ce mod, în procesul de digitalizare
- customizarea parteneriatul plecând atât de la nevoile, realitățile din compania ta cât și de la politica de CSR a companiei.
Te asigurăm de un concept win-win-win.
Tu - Om bun
TU om care vrei să faci bine,
Poți să faci Micro- Voluntariat sau Voluntariat susținând ONG-uri cu care rezonezi.
Dacă știi un ONG despre care crezi că ar avea nevoie să implementeze instrumente digitale, hai să-l ajutăm împreună!
- Vrem să ajutăm cât mai multe ONG-uri care au proiecte de impact.
- Nu contează dacă sunt ONG-uri mai mici sau înființate de curând.
Contactează-ne și-ți vom spune ce putem face împreună.
Dacă știi un ONG cu care rezonezi poți să-i ajuți în procesul de digitalizare. Vom fi alături de ei și de tine în procesul de implementare a instrumentelor digitale.
În mod sigur știi cât de mult ajută implementarea proceselor digitale.
Poți face asta și de unul singur sau împreună cu colegii tăi, cei care vor să se implice.
Totodată poți anunța compania ta, astfel încât să avem un parteneriat pe acest proiect. Un parteneriat cu compania ta ar însemna un mai mare impact dar și o mai bună eficiență a acestui proiect.
Anunță-ți colegii din compania în care lucrezi (de exemplu cei care se ocupă de CSR).
- Este foarte posibil ca firma ta să fie interesată să susțină digitalizarea ONG-urilor cu care aveți proiecte de impact.
- Așa cum spuneam, un parteneriat cu compania ta ar face ca proiectul nostru să aibă un mai mare impact atât în comunitate cât și în ONG-ul sau ONG-urile pe care tu ți-ai dori să le ajutăm.
Parteneri care au susținut și susțin proiectele noastre:
Împreună cu un grup de ONG-uri am demarat o acțiune prin care
ne propunem să eliminăm o nedreptate/ abuz/ discriminare pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate o face în cazul a câteva zeci de mii de cetățeni români, mai exact studenții români din străinătate.
Studenții români la universități din străinătate - spre deosebire de studenții români la universități din România - nu sunt asigurați medical pe teritoriul României decât dacă plătesc o asigurare individuală în acest sens.
Considerăm că este o interpretare greșită (chiar abuzivă) a legii 95 / 2006. În acest sens există cel puțin o decizie definitivă a instanței în acest sens. Decizie prin care CNAS este obligată să asigure o studentă la o universitate din străinătate respectiv să-i elibereze cardul european de sănătate.
Am demarat discuții cu autoritățile, cu cei care pot să decidă în sensul eliminării acestei nedreptăți.
Am contactat și contactăm autorități, decidenți atât ministere cât și din guvern respectiv parlamentari, pentru ca acești zeci de mii de tineri români să fie asigurați în România.
Vom reveni cu update-uri pe acest subiect.
Mulțumim tuturor celor care se implică pentru a fi eliminată această nedreptate.
Apreciem faptul că domnul senator Adrian Hatos a răspuns solicitării noastre implicându-se în acest subiect (link în primul comentariu).
... See MoreSee Less
Avem strategii pentru atragerea tinerilor către catedră?
Avem / vom avea ... România (tot mai) Educată!
... See MoreSee Less
Atrași cred că sunt multi și din păcate majoritatea sunt speriați de examenul de titularizare!!! Visul meu este sa fiu profesor dar până când va trebui sa dau anual titularizare (cel puțin câțiva ani), nu ii vad rostul, in special pentru că examenul nu reflecta cunoștințele și competențele mele!
This content isn't available right now ... See MoreSee Less
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
O excelenta analiză si in acelasi timp foarte trist ca se intampla asa ceva.
Că statul prin instituțiile sale nu-și face treaba, știm!
NU știm de ce nu sunt mai multe companii care să-și asume ȘI AȘA responsabilitatea socială.
AȘA CUM? Să-și aleagă cu mai mare responsabilitate furnizorii, poate mai ales acești furnizori!
Felicitări pentru analiză Fundatia ADV Români !O analiză excelentă a ceea ce înseamnă piața Unităților Protejate realizată de Fundația ADV România.
(vezi în primul comentariu).
Ne permitem să spunem că analiza este cu precădere în atentia companiilor și #decidentilor din companii care au decis sau decid sa nu fie suficient de atenti la aceste colaborări!
Credit Foto: ADV România ... See MoreSee Less
Comment on Facebook
4,5 min
in ton cu vremurile
Chiar dacă glumim și e bine să glumim, un stat nu trebuie să trateze educația ca pe o glumă! ... See MoreSee Less
Comment on Facebook