Ambasadori

Experți din domeniul financiar-contabil

context

Context: ca experți în acest domeniu, sunteți categoria profesională care știți foarte bine câte resurse financiare se ”irosesc” prin faptul că NU se efectuează sponsorizările care pot fi efectuate conform codului fiscal.

La nivel național, (analize la nivelul anului 2020), discutăm de bugete care depășesc 400 MIL euro (vezi aici) care ar fi putut fi sponsorizate de companii dar au ajuns la bugetul de stat. Asta deoarece companiile nu au folosit deloc sau doar parțial această facilitate fiscală.

Ce putem face?

Ce putem face?  Nu putem spune că este ușor sau că noi am avea o soluție miraculoasă. 

Ce-ai zice de un concept Win-Win-Win ? Un concept, să-i spunem de tip franciză? Un concept care ar putea definit ca fiind ca si cum ai avea propriul ONG, putând decide / alege ce proiecte susții. 

Noi, ca ONG, suntem în măsură să oferim toate instrumente necesare ambasadorilor noștri (experți din zona financiar contabilă).

Propunerea noastră

Ce propunem?

Cu ocazia atingerii bornei de 10 ani de la înființare – suntem pregătiți să lansăm un concept dedicat vouă, celor cu expertiză în zona financiar – contabilă. Conceptul propus de noi este unul de tip win-win-win.

E drept că bugetul de stat nu se va încadra la win dar nu ne facem probleme deoarece suntem absolut convinși că aceste sume sunt cheltuite mult mai eficient de către o societate civilă responsabilă, de noi, de dvs experți respectiv de companii- clienții dvs. 

despre context

... se irosesc multe prea multe sume

Se irosesc mult prea multe bugete care ar putea fi sponsorizate. 

AICI regăsiți un studiu (realizat de EY România) din care reiese că în 2020 au fost irosite peste 400 MIL de euro – sume care puteau fi sponsorizate de catre companii dar au ajuns la bugetul de stat. 

De ce nu se folosesc aceste bugete? Motivele nu sunt foarte multe. Decidenții din companiile care nu folosesc (deloc sau integral) aceasta facilitatea fiscală pot fi ajutați / sensibilizați să facă asta.

Legislație. Da, discutăm despre acel 20% din impozitul pe venit sau din impozitul pe profit(*).

Există modificări legislative care pot ajuta acest concept. Cel mai important ajutor poate să vină din implicare experților din zona financiar- contabilă.

(*) în cazul impozitului pe profit ne limităm la 7,5 la mie (0,75%) din CA.

Update: a apărut Formularul 177. procedura prin acest formular (177) este una care poate ajuta foarte mult în conceptul propus de noi.

ce putem face?

să ajutăm decideții din companii

  • să le oferim instrumente prin care să poată decide mult mai ușor spre ce proiecte direcționează aceste bugete
  • să oferim instrumente experților din zona financiar-contabilă
  • să implementăm un concept care să ofere și decidenților dar și experților satisfacții de ordin personal.

Punem un accent deosebit pe parteneriatul cu ambasadorii noștri, pe experții din zona finaciar-contabilă.

Fiecare ambasador You4Edu ar putea considera că are propriul ONG, prin care poate derula proiecte sociale, fără a a fi nevoie să se implice în gestionarea proiectelor și administrarea ONG-ului. 

Acestora le punem la dispoziție toate instrumentele necesare astfel încât să nu le încărcăm activitatea dar  în același timp să le oferim bucuria că pot atrage în mod legal bugete și pentru proiecte pe care ei le decid.

Forțând un pic terminologia, da – am putea să spunem că prin conceptul propus oferim o franciză de implicare socială.

Fiecare companie ar putea considera că are propriul ONG, prin care poate derula proiecte sociale, fără a a fi nevoie să se implice în gestionarea proiectelor și administrarea ONG-ului. 

De ce considerăm că poate fi … win pentru ambasadorii experți din zona financiar- contabilă?

Instrumentele pe care le oferim ușurează munca acestora.

O parte semnificativă a bugetelor să poată fi direcționate către proiecte pe care ei, ambasadori, experți le decid. 

Știm cât de mare poate să fie satisfacția la nivel personal atunci când reușești să ajuți pe cineva care merită ajutat.

Propunerea noastră

Pentru ambasadori - experții din domeniul financiar-contabil

Am putea spune că aveți propriul ONG, cu toate instrumentele necesare la un click distanță.

  • mai jos, pe scurt, ce oferim prin acest concept ambasadorilor noștri 

O pagina de internet dedicată fiecărui ambasador. Pagină securizată în care să aibă toate instrumentele necesare.

Din această pagină să aveți acces la instrumente – CSR dar și la instrumente extra. Toate acestea prin procese automatizate (vezi detalii în secțiunile alăturate).

Cum ar fi să completezi aprox 5 câmpuri și să primești contractul de sponsorizare automat pe email?

Cum ar fi să completezi aprox 5 câmpuri și să se genereze un contract de bursă cu un copil pe care tu, ambasador, îl alegi sau pe care compania sponsor îl alege?

Cum ar fi să ai propria campanie de donații online, o campanie dedicată ție ambasador, dedicată proiectelor pe care TU decizi să le susții.

Cum ar fi să ai toate instrumetele necesare astfel încât clienții tăi- companii să folosească, tot mai multe dintre ele, integral bugetele de sponsorizare, parte din ele către proiecte pe care tu le decizi.

Suntem în măsură să oferim și ceva în plus!

Știm cât de important este timpul pentru tine, expert în domeniul financiar- contabil. Știm că aloci destul de mult timp pentru a edita adeverințe și tot felul de acte necesare clienții tăi – companiilor.

Prin colaborarea cu noi, în cadrul conceptului propus, ne oferim să automatizăm pentru tine aceste flow-uri. Pe scurt, un exemplu: un client îți solicită să îi transmiți un anumit document pe care trebuie să-l completezi / redactezi /etc. Putem să-ți oferim instrumente prin care să completezi câteva câmpuri și automat documentul să fie generat și transferat pe email-ul clientului, fără să trebuiască să mai transmiți tu emailul și fără să mai editezi/modifici/ salvezi/ atașezi documentul.

Credem că este relativ simplu să faci un calcul. Oare câte dintre companiile pe care le ai, ca și clienți, au irosit și irosesc (parte) din bugetele  de sponsorizare?

Aceste bugete le putem folosi pentru sau și pentru proiecte pe care tu le decizi. Suntem convinși că ai cunoscut sau cunoști: copii care ar merita o bursă, cazuri sociale sau medicale care ar merita ajutate, proiecte care ar merita susținute. 

Conceptul pe care-l propunem îți oferă posibilitatea să ai propriile proiecte pe care să poți decide să le susții. Finanțarea acestor proiecte este mai mult decât facilă. 

Pentru companii - clienții tăi

Ce putem să oferim împreună cu tine companiilor – clienților tăi?

Un concept prin care companiile nu mai irosesc aceste bugete. Un concept prin care, dacă nu vor să se implice, pot lăsa decizia canalizării acestor bugete, ție expertul lor în zona financiar -contabilă. Un concept prin care, dacă vor să se implice, îi putem ajuta să direcționeze aceste bugete către acele proiecte pe care ei le decid (pot fi proiecte care să fie dedicate angajaților sau copiilor acestora).

Un concept care oferă satisfacția ca o parte din impozitul datorat să fie folosită așa cum ei decid.

Pentru companiile interesate putem oferi instrumente automatizate prin care să genereze actele necesare unei sponsorizări dar și pentru demarea unui proiect pe care vor să-l susțină (un caz social sau medical din propria firmă, o bursă pentru un copil al unui angajat și multe altele).

Oferim posibilitatea, companiilor – clienți ai ambasadorilor noștri, de a genera campanii dedicate de donații online (pentru cauze pe care doresc să le susțină).

Conform ultimelor modificări, nu se mai reportează sumele sponzorizate care depășesc suma care reiese în urma încheieri anului fiscal.

Este destul de greu să calculezi exact care este suma exactă pe care o poți sponsoriza și scădea din impozitul pe profit/ venit datorat. (de exemplu la 31 decembrie sau la finalul fiecărui trimestru)

Cu toatea acestea, poate fi un avantaj faptul că noile reglementări, permit … ”redirecționarea impozitului pe profit” pentru efectuarea de sponsorizări sau acte de mecenat, în termen de maxim 6 luni de la data depunerii declarației anuale de impozit pe profit. Plățile sumelor redirecționate vor fi efectuate de către organul fiscal competent, la care s-a depus formularul 177 – de redirecționare”

Conceptul pe care-l propunem este unul Win-Win-Win.

Win … Companie – client al ambasadorului. Nu irosește aceste bugete. le poate folosi pentru proiecte decise de el sau de expertul lui din zona financiar contabilă.

Win … ambasador expert. Contribuie semnificativ la neirosirea bugetelor. Poate direcționa bugete către proiecte pe care el ambasador le decide. Are la îndemână instrumente care ușurează toate fluxurile de lucru.

Win … noi ca ONG. Prin acest concept ne asigurăm că punem umărul la o maximizarea a implicării în societate dar și o maximizare a bugetelor pe care în mod legal le putem folosi. Și da, vom reuși astfel să atragem și pentru proiectele noastre o parte din bugetele necesare. Pentru noi ca ONG, acest concept reprezintă o investiție în sustenabilitate!

câteva răspunsuri

Către ONG-ul nostru, Asociația D’Apetresii, urmând ca noi să ne ocupăm de gestionarea și implementarea proiectului care se finanțează.

Categoric da. Acesta este și unul dintre elementele importante pe care le oferim în cadrul acestui concept. Dacă tu, ambasadorul nostru expert din zona financiar contabilă, atragi sponsorizări, vei putea susține și proiecte pe care tu le decizi.

Singura condiție este ca proiectul să fie conform legislației în vigoare respectiv să fie validat în prealabil de către noi. 

Cunoști un copil căruia vrei să-i acorzi / acordăm o bursă sau să-i cumpărăm cele necesare dezvoltării lui personale.

Cunoști un caz social sau medical pe care ai vrea să-l susținem.

Orice fel de proiect care respectă legislația, proiect care susține o persoană, un grup de persoane, o școală sau un proiect (de exemplu o acțiune de împădurire).

DA!

Compania sponsor ne poate propune orice proiect de CSR (bursă, ajutoare sociale, medicale, etc). Singura condiție este ca proiectul să fie în conformitate cu legea.

La o primă vedere da, s-ar putea spune și așa dar este mult mai mult decât atât. Ambasadorul poate și să propună / decidă în ce proiecte vor fi direcționate bugetele atrase. Totul absolut transparent, având acces la instrumentele necesare.

Noi ca ONG avem ca principală misiune educația, ne asumăm să contribuim la educația implicării. Astfel, apropos de motivația ambasadorilor noștri punctăm principalele trei elemente:

  1. NU se mai irosesc bugete (*). Aceste bugete se știe că pot fi cheltuite mai eficient, mai transparent dar și țintit de către noi societatea civilă decât de către stat. Fiecare dintre noi, ca persoane, avem în jurul nostru oameni sau proiecte pe care am vrea să le susținem.
  2. Oferim ambasadorilor noștri posibilitatea să atragă finanțări inclusiv pentru proiecte pe care ei le decid. Așa cum spuneam, acest concept este ca și cum ai avea un ONG ( de exemplu în franciză). Toate acestea având la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a nu aloca foarte mult timp.
  3. Motivație de ordin personal. Pachetele oferite ambasadorilor noștri acoperă această zonă fie că vorbim despre satisfacția că atragi bugete (altfel ”irosite”) pentru proiecte pe care tu, ambasador, le decizi, fie că alegi un pachet prin care alegi să folosim fondurile atrase în proiectele noastre iar tu ambasador, să obții sistem de puncte bonus prin care vei fi recompensat.

(*) Nu este deloc confortabil să ne gândim la cei peste 400 de MIL de euro ”irosiți”- care se puteau sponsoriza și nu s-au sponsorizat. Vezi aici.

Pe scurt:

  1. Procese automatizate în cloud, astfel încât timpul alocat să fie minim. În plus – oferim transparență și trasabilitate.
  2. Posibilitatea ca ambasadorii noștri să decidă proiecte de CSR în care alocăm bugetele atrase.
  3. Satisfacția implicării. Poate părea puțin dar putem spune, din experiența acumulată ,că după ce ajuți un copil, un om (mai ales dacă este vorba de cineva din imediata apropiere) satisfacția este una deosebită.
  4. Sistemul de bonusuri oferite ambsadorilor considerăm că este unul foarte motivant.

Punctăm pe scurt:

  1. Faptul că astfel bugete,  care altfel ar fi ajuns la bugetul de stat sunt folosite în proiecte în folosul comunității.
  2. Faptul că punem umărul la crearea unei astfel de comunități de ambasadori care se vor implica în viața cetății, punându-le la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a face asta cât mai ușor posibil.
  3. Nu în ultimul rând, faptul că prin acest concept, cu o parte din sumele atrase, în colaborare cu tine ambasador –  vom putea finanța  proiectele ong-ului nostru din zona educației. 
en_GBEnglish