400,000 persoane la untold 2022

David Popovici e noul fenomen al natației. La doar 17 ani, David Popovici a devenit campion european la Roma, în proba de 100 metri liber. Românul nu a avut adversar în proba „regină” a înotului și a oprit cronometrul după 46,86 de secunde, stabilind un nou record mondial, oprind lumea natației în loc.

Popovici a doborât recordul lui Cesar Cielo (46,91 de secunde), care data din 2009, și a devenit, astfel, cel mai tânăr deținător al recordului mondial la 100 de metri liber din istorie. Celebrul cotidian L’Equipe i-a dedicat lui David Popovici un material special duminică, la doar câteva ore de la cursa fabuloasă reușită de magnificul David.

Foto: Digi24

FRANCEZII DE LA L’ÉQUIPE, PLECĂCIUNI ÎN FAȚA MAGNIFICULUI DAVID POPOVICI

„Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47”20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46”98), vineri în semifinale. „Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii”, a spus atunci tânărul de 17 ani.

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46”86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul César Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare”, notează cotidianul francez în materialul dedicat azi lui David.

Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei. Sportivul nostru a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate. România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

en_GBEnglish