Micro-Voluntariat

Micro-Voluntariat

Micro-Voluntariatul nu este neapărat un concept nou. Este nou, poate, pentru foarte mulți dintre potențialii micro-voluntari din România, pentru cei care ar putea, ar vrea să facă bine, să se implice în proiectele cu care rezonează. Prin proiectul You 4 Community, ne propunem să oferim posibilitatea și instrumentele necesare ca fiecare să se poată implica exact cât dorește și exact acolo unde dorește (în acele proiecte sau ONG-uri cu care rezonează).

Micro-voluntariatul oferă o modalitate flexibilă și accesibilă pentru cei care vor să se implice în activități de voluntariat, permițându-le să ajute fără a fi nevoie să se implice pe termen lung sau să-și schimbe complet rutina zilnică.

De ce?

Sunt foarte mulți cei care se implică deja, într-o formă sau alta. Sunt mult mai mulți cei care s-au gândit să o facă dar nu s-au hotărât deocamdată cum să o facă. Motivele pot fi multe și de înțeles.

Prin You 4 Community și componenta Micro-Voluntariat ne propunem să construim un concept prin care să-i ajutăm să o facă, având instrumentele necesare la îndemână. 

Dacă ai ajuns aici, în mod sigur știi proiecte frumoase în comunitatea ta, proiecte pe care le apreciezi, proiecte pe care ai vrea să le susții dar poate nu știi cum să te implici.

Cine?

Chiar TU! Indiferent de domeniul în care activezi, indiferent de vârsta ta, indiferent de cât timp ai să aloci.

Trebuie doar să decizi care proiect / care ONG vrei să-l susții iar noi te vom ajuta să poți face asta în mod eficient.

Ce anume?

În această etapă avem  lansate câteva componente de implicare prin Micro – Voluntariat, urmând să mai lansăm și alte componente. 

Vezi mai jos cele pentru care poți aplica acum respectiv așteptăm să ne spui ce anume ai putea și ai vrea să faci pentru proiectele sau ONG-urile cu care rezonezi.

Digitalizare ONG-uri

Se discută foarte mult  despre digitalizare. Din păcate foarte multe ONG-uri nu stau foarte bine la acest capitol. Există foarte multe instrumente digitale care sunt oferite gratuit ONG-urilor dar prea multe dintre ele nu le accesează în special din cauza lipsei unei persoane care să facă asta sau din cauză că digitalizarea nu a devenit o prioritate.

Tu poți să ajuți ONG-ul la care te gîndești, în procesul de digitalizare. Nu este neapărat nevoie să ai skill-uri avansate. După cum știi, de cele mai multe ori ca să instalezi un tool, este nevoie doar de atenție și de … next, next, next.

Micro - Promovare

Promovare & Micro- Promovare

Accelerator Y4A

Accelerator You 4 Ability

Networking

Networking

Digitalizare ONG-uri

Contribuie la digitalizarea ONG-urilor

Sunt multe moduri în care te poți implica! 

Vrem să ajutăm ONG-urile să fie mai eficiente, să le ajutăm în procesul de digitalizare. Astfel vor reuși să folosească resursele mult mai eficient.

Procesul de implementarea a instrumentelor digitale este unul simplu, nu necesită cunoștințe semnificative. În mod sigur cunoști un ONG care merită ajutat.

Amintim aici o parte din actorii la nivel global care oferă instrumente digitale în mod gratuit pentru ONG-uri: Google, Youtube, Microsoft, Meta (Facebook), Amazon, Adobe, AirBnb, Zoom, Bitdefender și lista poate continua.

Ne propunem să oferim ONG-urilor … undițe și sesiuni de training de pescuit, în urma cărora să învețe să pescuiască mai eficient. Este mult mai bine decât să … le dăm pește sau să riscăm să … nu pescuiască.

Chiar tu poți să faci asta pentru unul sau mai multe ONG-uri. Tu alegi pe cine și cum vrei să ajuți respectiv cât timp poți aloca pentru asta. Și da, dacă vrei și poți, îți vom propune și noi un ONG pe care să-l ajuți în acest proces.

Îți oferim noi toate instrumentele de care ai nevoie. Într-o primă etapă te vom ajuta să evaluezi gradul de digitalizare a ONG-ului pe care vrei să-l ajuți, urmând să te ajutăm să faci propuneri concrete pe care să le și implementeze organizația cu ajutorul nostru / al tău / sau cu ajutorul celor care au expertiză în cazul în care este nevoie.

AICI găsești mai multe detalii despre proiectul de digitalizare a ONG-urilor (click AICI).

Ne propunem să ajutăm astfel cât mai multe ONG-uri. ONG-urile cu potențial de creștere, cele care fac lucruri de impact pentru comunitate.

Micro - Promovare

Promovează

Implică-te și promovează proiectele & ONG-urile cu care rezonezi.

Poți și (doar) să promovezi acest proiect în bula ta, poate vor să se implice.

Dacă știi un ONG despre care crezi că ar avea nevoie să implementeze instrumente digitale, hai să-l ajutăm împreună!

  • Vrem să ajutăm cât mai multe ONG-uri care au proiecte de impact. 
  • Nu contează dacă sunt ONG-uri mai mici sau înființate de curând.

Contactează-ne și-ți vom spune ce putem face împreună.

Dacă știi un ONG cu care rezonezi poți să-i ajuți în procesul de digitalizare. Vom fi alături de ei și de tine în procesul de implementare a instrumentelor digitale.

În mod sigur știi cât de mult ajută implementarea proceselor digitale.

Poți face asta și de unul singur sau împreună cu colegii tăi, cei care vor să se implice.

Totodată poți anunța compania ta, astfel încât să avem un parteneriat pe acest proiect. Un parteneriat cu compania ta ar însemna un mai mare impact dar și o mai bună eficiență a acestui proiect.

Anunță-ți colegii din compania în care lucrezi (de exemplu cei care se ocupă de CSR).

  • Este foarte posibil ca firma ta să fie interesată să susțină digitalizarea ONG-urilor cu care aveți proiecte de impact.
  • Așa cum spuneam, un parteneriat cu compania ta ar face ca proiectul nostru să aibă un mai mare impact atât în comunitate cât și în ONG-ul sau ONG-urile pe care tu ți-ai dori să le ajutăm.

Accelerator You 4 Ability

Contribuie la Incluziunea tinerilor cu dizabilități

Sunt multe moduri în care te poți implica! 

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Networking

Discutăm tot mai des de ... bule

Aproape sigur poți să faci în jurul tău / în bula ta, ca lucrurile să se miște.

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Răspunsuri.

Câteva detalii

Parteneri care au susținut și susțin proiectele noastre:

parteneri

Contactează-ne!

Urmărește-ne pe Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

The Fundamentals of Caring | Official Trailer [HD] | Netflix ... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Load more
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
11 months ago
You4Edu

😢 ... See MoreSee Less

1 years ago
You4Edu

Împreună cu un grup de ONG-uri am demarat o acțiune prin care
ne propunem să eliminăm o nedreptate/ abuz/ discriminare pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate o face în cazul a câteva zeci de mii de cetățeni români, mai exact studenții români din străinătate.

Studenții români la universități din străinătate - spre deosebire de studenții români la universități din România - nu sunt asigurați medical pe teritoriul României decât dacă plătesc o asigurare individuală în acest sens.

Considerăm că este o interpretare greșită (chiar abuzivă) a legii 95 / 2006. În acest sens există cel puțin o decizie definitivă a instanței în acest sens. Decizie prin care CNAS este obligată să asigure o studentă la o universitate din străinătate respectiv să-i elibereze cardul european de sănătate.

Am demarat discuții cu autoritățile, cu cei care pot să decidă în sensul eliminării acestei nedreptăți.
Am contactat și contactăm autorități, decidenți atât ministere cât și din guvern respectiv parlamentari, pentru ca acești zeci de mii de tineri români să fie asigurați în România.

Vom reveni cu update-uri pe acest subiect.

Mulțumim tuturor celor care se implică pentru a fi eliminată această nedreptate.

Apreciem faptul că domnul senator Adrian Hatos a răspuns solicitării noastre implicându-se în acest subiect (link în primul comentariu).
... See MoreSee Less

Load more
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Load more
ro_RORomanian