Industria IT

You 4 Community

de ce industria IT?

ce oferim?

Industria IT

Este industria cu cea mai mare deschidere pentru diversitate și incluziune, către comunitate și proiecte dedicate comunității. Este industria ai cărei angajați sunt deschiși conceptului de Voluntariat & Implicare. Este industria care înțelege cel mai bine importanța digitalizării ONG-urilor.

Ce oferim?

Programe customizate atât pe tipuri de industriii cât și fiecărei companii partenere în funcție de cultura organizației și de nevoile acesteia. Avem câteva programe care sunt create pentru parteneri din industria IT, programe care sunt Win-Win-Win, atât pentru companie, cât și pentru angajații ei respectiv pentru comunitate.

pe scurt

IT - ONG & Unitate Protejată

Faptul că suntem atât ONG cât și Unitate Protejată, ne permite să customizăm pachete dedicate companiilor din Industria IT.

 • Componentele parteneriatului cu noi pot fi finanțate atât din bugetul de CSR cât și din bugetul dedicat Unităților Protejate (fond dizabilitate / handicap - datorat lunar bugetului de stat).

IT - Digitalizare ONG-uri

Sunt foarte multe instrumente digitale pentru ONG-uri pe care acestea le pot obține gratuit. Mult prea puține ONG-uri au aplicat și implementat pentru astfel de produse, din diferite motive.

Amintim aici o parte din actori la nivel global care oferă instrumente digitale în mod gratuit pentru ONG-uri: Google, Youtube, Microsoft, Meta (Facebook), Amazon, Adobe, AirBnb, Zoom, Bitdefender și lista poate continua.

În cadrul acestui program, ajutăm ONG-urile în procesul de digitalizare. Atât compania ta se poate implica în acest proiect cât și angajații companiei tale se pot implica prin micro-voluntariat. Vom putea ajuta astfel atât ONG-uri cu care compania ta colaborează dar și ONG-uri pe care angajații companiei tale, ca micro-voluntari, le aleg.

IT - Micro-Voluntariat

Micro-Voluntariatul este un concept care este îmbrățișat de tot mai mulți și în România. Pe lângă Micro-Voluntariatul în programul Digitalizare ONG-uri, putem customiza programe dedicate pentru angajații companiei tale.

Un astfel de program contribuie semnificativ la starea de bine a angajaților.

Atât pentru programul Digitalizare ONG-uri cât și pentru orice program dedicat comunității, putem implementa instrumente dedicate pentru angajații companiei tale.

 

IT - Accelerator You 4 Ability

IT- Accelerator You 4 Ability este un program prin care: identificăm tineri cu dizabilități, îi ajutăm să se dezvolte personal și profesional respectiv îi ajutăm să se angajeze la companiile partenere.

Toate acestea le realizăm plecând de la parteneriatul pe care-l avem cu compania din Industria IT. Putem customiza acest parteneriat astfel încât să identificăm și să formăm tineri cu dizabilități conform standardelor companiei partenere. Pe lângă avantajele de incluziune & diversitate, acest program aduce economii semnificative la plata taxelor. Angajarea unei singure persoane cu dizabilități aduce economii de aprox 8.000 de euro în fiecare an.

IT - Operatori de granturi CSR & WellBeing

Este investiția în copii o investiție? Investiția în copiii angajaților este chiar una cât se poate de tangibilă.

Ca operatori de granturi CSR, putem dezvolta programe care să aibă ca obiectiv inclusiv copiii angajaților companiei tale.

Ca ONG dar și ca Unitate Protejată putem implementa orice proiect de CSR & WellBeing la nivelul companiei, inclusiv la nivel de grupuri de angajați.

IT - Servicii dedicate ca Unitate Protejată

Toate cele de mai sus, putem să le oferim și ca pachete dedicate ca Unitate Protejată.

În plus oferim companiilor partenere servicii customizabile ca Unitate Protejată.

Contactați-ne pentru detalii despre serviciile oferite de noi - You 4 Ability - Unitate Protejată.

DIGITALIZARE ONG-URI
MICRO-VOLUNTARIAT
IT- ACCELERATOR - YOU 4 ABILITY
OPERATORI DE GRANTURI CSR & WELLBEING

Digitalizare ONG-uri

Digitalizare ONG

Context

Se discută tot mai mult de digitalizare și este foarte bine. Este mare nevoie de digitalizare în administrație, în toate autoritățile statului, în companii.

Sunt foarte multe ONG-uri care fac lucruri deosebite dar care nu stau bine la capitolul digitalizare. Sigur că motivele sunt, de cele mai multe ori, rezonabile. Amintim aici: resurse limitate și o listă prea lungă de priorități, listă pe care … digitalizarea nu a ajuns sau nu prea ajunge în cap de listă.

De ce?

Deoarece sunt multe ONG-uri care fac lucruri deosebite!

 • ONG-uri care implică resurse, în special umane, pe procese interne care pot fi automatizate.
 • ONG-uri care nu folosesc cele mai eficiente instrumente colaborative.
 • Toate acestea resurse umane, de cele mai multe ori foarte creative, ar putea fi folosite în proiectele pe care le derulează, în noi proiecte.

De la ce am plecat?

În ultimii  3 ani ONG-ul nostru a colaborat cu multe ONG-uri (ne-am unit forțele pentru a fi mai eficienți – a se vedea proiecte din perioada pandemiei respectiv în cele ce țin de criza refugiaților).

În toată această perioadă am cunoscut organizații cu proiecte deosebite dar care stau destul de rău, unele chiar spre deloc, la capitolul digitalizare. Cunoscându-le ne-am dat seama că dacă ar avea implementate instrumente digitale, ar putea avea mai multe proiecte de impact, ar putea să aibă o influență mai mare în comunitate. Ar fi păcat să nu reușească să pună în aplicare proiectele  pe care vor să le lanseze (și) din cauze de (in)eficiență cauzate unei insuficiente digitalizări. 

La începutul anului 2023 am realizat o analiză pe 35 de ONG-uri. Am publicat rezultatele pe LinkedIn – vezi AICI

 

Instrumente digitale

Sunt foarte multe instrumente digitale pentru ONG-uri pe care acestea le pot obține gratuit sau cu reduceri semnificative față de prețul pieței. Mult prea puține ONG-uri au aplicat și implementat pentru astfel de produse, din diferite motive – pe care nu vom insista aici.

Amintim aici o parte din actori la nivel global care oferă instrumente digitale în mod gratuit pentru ONG-uri: Google, Youtube, Microsoft, Meta (Facebook), Amazon, Adobe, AirBnb, Zoom, Bitdefender și lista poate continua.

Cum?

Cum ajutăm ONG-urile? Oferim sprijin direct pentru a parcurge următorii pași:

 1. Analiza și identificarea nevoilor
 2. Planificarea (și realizarea bugetului dacă se impune)
 3. Selectarea instrumentelor digitale
 4. Formarea echipei
 5. Implementarea
 6. Monitorizare si evaluare

Mai multe detalii ...

Vezi AICI descrierea proiectului - Digitalizare ONG-uri.

Micro - Voluntariat

Micro - Voluntariat

Micro - Volulutariat?

Micro-Voluntariatul nu este neapărat un concept nou. Este nou, poate, pentru foarte mulți dintre potențialii micro-voluntari din România, pentru cei care ar putea, ar vrea să facă bine, să se implice în proiectele cu care rezonează. Prin proiectul You 4 Community, ne propunem să oferim posibilitatea și instrumentele necesare ca fiecare să se poată implica exact cât dorește și exact acolo unde dorește (în acele proiecte sau ONG-uri cu care rezonează).

De ce?

Sunt foarte mulți cei care se implică deja, într-o formă sau alta. Sunt mult mai mulți cei care s-au gândit să o facă dar nu s-au hotărât deocamdată cum să o facă. Motivele pot fi multe și de înțeles.

Prin You 4 Community și componenta Micro-Voluntariat ne propunem să construim un concept prin care să-i ajutăm să o facă, având instrumentele necesare la îndemână. 

Dacă ai ajuns aici, în mod sigur știi proiecte frumoase în comunitatea ta, proiecte pe care le apreciezi, proiecte pe care ai vrea să le susții dar poate nu știi cum să te implici.

Cine?

Chiar TU! Indiferent de domeniul în care activezi, indiferent de vârsta ta, indiferent de cât timp ai să aloci.

Trebuie doar să decizi care proiect / care ONG vrei să-l susții iar noi te vom ajuta să poți face asta în mod eficient.

Compania ta?

Ne-am bucura să avem un parteneriat cu compania ta.

Astfel, angajații tăi vor putea face, dacă-și doresc asta, voluntariat în proiectele noastre sau în proiecte ale altor ONG-uri.

Împreună putem crea instrumentele necesare pentru a customiza un astfel de proiect în compania ta, proiect cu impact în comunitate.

IT - Accelerator You 4 Ability

IT - Accelerator You 4 Ability

Incluziune & Diversitate

Angajarea tinerilor cu dizabilități, pe lângă componenta de incluziune și diversitate, contribuie la o cultură organizațională foarte sănătoasă.

Economie Semnificativă

Angajarea tinerilor cu dizabilități aduce economii semnificative la taxele lunare datorate de companie bugetului de stat. 

Angajarea unei singure pesoane cu dizabilități atrage economii anuale de aprox 8.000 euro.

Obiective

Identificarea, formare și angajarea tinerilor cu diazabilități în companii.

Ne-am bucura să putem realiza asta în cadrul companiei tale și în alte companii din industria IT sau altă industrie, în funcție de abilitățile celor care intră în programul nostru.

Cum?

(Pe scurt)

 1. Indentificăm persoane cu dizabilități care pot și vor să se dezvolte profesional
 2. Evaluăm skill-urile și potenșialul de dezvoltare a acestora
 3. Identificăm zonele în care aceștia pot da un maxim de randament / productivitate
 4. Propunem și convenim cu companiile partenere soluții personalizate pentru fiecare dintre cei evaluați
 5. Fiecare din cei evaluați intră în programe accelerate de training (programe decise cu companiile partenere)
 6. la finalul programelor de training, reevaluăm candidații, urmând a se decide care pot intra în programe de internship sau chiar să se angajeze.

Customizăm

Plecând de la cultura organizațională și de la nevoile fiecărei companii partenere, stabilim pachete customizate pentru fiecare companie în parte.

De ce Industria IT?

Este industria:

 • care are angajații cei mai deschiși atât incluziunii cât și către proiecte CSR
 • cu cea mai bună cultură organizațională
 • cu cele mai bune proceduri de integrare pentru noi angajați
 • cu cele mai bune proceduri de evaluare a potențialilor angajați
 • care știe și poate scala un astfel de program

Costuri

Acest program este demarat de către noi ca ONG și Unitate Protejată.

Astfel că toate costurile sunt acoperite din taxa datorată lunar bugetului de stat (taxa dizabilitate/ handicap)

Reamintim că angajarea unei singure persoane cu dizabilități aduce economii în fiecare an de aprox 8.000 de euro.

 

Mai multe detalii

Te invităm să ne contactezi pentru mai multe detalii sau intră pe site-ul nostru You 4 Ability.

Operatori de Granturi

IT - Operator de Granturi

În prezentarea de mai sus ...

sunt doar câteva exemple de proiecte pe care le putem implementa pentru copiii angajaților tăi.

 

Proiecte CSR

Totodată putem implementa orice fel de proiecte de CSR externe companiei, în zona de educație, mediu, cultură, social, medical, etc

Propria platformă de donații

ONG-ul nostru are propria platformă de donații online.

Astfel că angajații companiei tale pot avea una sau mai multe campanii dedicate lor. Campanii în care să atragă donați pentru cauze pe care ei le decid.

Vezi aici - ultima campanie creată de angajații unei companii partenere.

Bugete

Pentru proiectele de CSR vor fi folosite în special bugetele care provin din impozitul pe profit (sponsorizare) sau din D177, conform cu politicile de CSR ale companiei.

Organizația noastră fiind ONG și Unitate Protejată, în anumite proiecte vom putea folosi și bugete dedicate achizițiilor de la Unități Protejate

Contactează-ne!

Selectează categoria la care te încadrezi.

ro_RORomanian