"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

You4Edu Platforma

Am lansat platforma You4Edu. O platformă utilă pentru toți cei care vor să se implice. Utilă pentru tine, utilă pentru companii, utilă pentru ONG-uri.

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »
La finele lui 2019 am lansat platforma www.you4edu.ro 

Platforma You4Edu este fundamentată pe implementarea unui instrument eficient, inovator şi uşor de utilizat prin care oricine să poată să se implice în acele proiecte pe care vrea să le susțină respectiv să poată iniția și finanța proiecte în care crede. 


You4Edu este conceput pentru ca oricine să poată iniția un proiect prin care să susțină cauze din domeniile: educație, mediu, social, medical, cultură. Pe you4edu TU vei fi actorul principal, inițiator și/sau susţinător, pentru că tu propui, tu alegi.

  • astăzi 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației și Ziua Profesorului 
  • astazi 5 octormbrie se dezvelește, în Oradea statuia lui Emanuil Gojdu
  • astazi 5 octombrie este ultima zi a festivităților de celebrare a Centenarului Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea

Cu ocazia celebrării centenarului, Consiliul Elevilor din acest prestigios colegiu au decis să fie primii inițiatori ai unei campanii pe you4edu. Un proiect prin care și-au propus acordarea unui număr de 100 de burse.

  • Este un proiect ambițios dar avem mare încredere că vor reuși. Noi echipa you4edu îi vom sprijini.
  • Obiectivul lor este să acorde burse inclusiv în colegiul lor dar au stabilit o condiție: fiecare bursă oferită unui  elev din colegiul lor trebuie să fie precedată de alte tre burse astfel: primele două pentru elevi din școli care se află în mediul rural iar cea de-a treia unui elev dintr-o școală din mediul urban, alta decât colegiul lor.

Aici o scurtă descriere a platformei noastre. Iar Aici Campania Gojdu 100 - campania inițiată de elevii gojdiști.

You4Edu pentru proiectele inițiate de elevi.

Platforma noastră poate contribui semnificativ la proiecte inițiate de elevi. Tinerii sunt cei care trebuie susținuți în proiectele lor, chiar de pe băncile școlii.

Pe lângă prima campanie a elevilor pe You4Edu, am mai fost parteneri încă în doua proiecte derulate de elevi :

 

Încurajăm toți tinerii liceeni și nu numai să gândească proiecte. Noi, prin You4Edu, îî susținem și le punem la dispoziție instrumentele necesare pentru a finanța și a desfășura proiectele lor în cele mai bune condiții.

 

Te invităm să susții campania lor !

 

Mai jos cateva date despre ceea ce va fi you4edu:

 

Un instrument prin care TU, sperăm noi, utilizator al platformei, vei putea susține cu una sau mai multe burse pentru elevi sau studenți sau un anumit proiect pe care poti sa-l initiezi și sa-l susții sau o cauza a unui ONG.  Da, TU alegi în ce vrei să te implici! Nu vei alege dintr-o listă predefinită, vei putea alege în ceea ce te implici. Ajutorul tău și a celor care se alătură campaniei tale va ajunge direct la cei care au nevoie să prindă aripi prin educație sau în proiectul în care decizi să te implici.
Deoarece tot mai mulți dintre noi înțelegem importanța implicării, deoarece suntem tot mai mulți cei care ne implicăm și vrem să ne implicăm, deoarece sunt foarte mulți copii care au nevoie de susținere, deoarece sunt nenumerate proiecte care merită inițiate și susținute.  Pentru că suntem convinși că societatea civilă  poate face foarte mult pentru educație și nu numai. E drept că nu atât de mult cât ar putea face statul, dar totuși foarte mult!
Platforma You4Edu vizează trei paliere de aplicabilitate, concretizate în trei tipuri de campanii prin care suportul financiar să ajungă exact în campania pe care dorești să o susții. Ne referim la: Campanii de Burse, Campanii Proiect respectiv Campanii ONG .
Avem două tipuri de Campanii de Burse. A. Campanii Nominale - O astfel de campanie reprezintă susţinerea cubursă a unui un copil pe care tu îl identifici, tu îl propui şi tu îl promoveziAi posibilitatea de a alege un copil pe care tu îl cunoşti şi de a susține campania de unul singur sau de a coagula în jurul tău orice persoane fizice sau chiar companii dispuse să ajute. Așadar o campanie punctuală, focusată pe un copil ales/ identificat de tine. B. Campanii Aplic - Tu stabileşti criteriile pe care să le îndeplinească beneficiarii burselor tale. Ai posibilitatea să iniţiezi public o astfel de campanie, singur sau împreună cu alte persoane şi să stabileşti criterii pe care aplicanţii trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi beneficiari ai burselor respective.
Pe lângă cele două tipuri de campanii de mai sus, considerăm absolut necesar și un alt treilea tip de campanie. Mulți dintre noi cunoaștem, din păcate, exemple prin care anumite echipe de copii / tineri nu au reușit să ajungă la diferite concursuri internaționale din cauza faptului că ... sistemul nu a reușit să aloce bugete pentru astfel de participări. Inițiind o campanie de tip PROIECT, vom putea finanța împreună și astfel de proiecte. Ca și exemplu: lotul de robotică din cadrul unui liceu nu poate participa la un concurs internațional. Împreună îi vom putea ajuta să participe. 
Acest tip de campanii sunt un instrument care se adreseaza ONG-urilor sau grupurileor de Inițiativă. Ne referim în special la ONG-urile care au proiecte foarte frumoase și care nu au posibilitatea să atragă finanțări online (prin plăți online). Acetora le vom putea oferii condiții deosebit de bune pentru atragerea donațiilor online dar și instrumente de promovare a cauzelor acestor ONG-uri. 
Avem deja câteva exemple ( a se vedea mai sus) campanii inițiate cu succes de către elevi. Tinerii de foarte multe ori au idei de proiecte extraordinare. Nu reușesc, de cele mai multe ori, să finanțeze proiectele/ ideiile lor. Noi, echipa You4Edu, pe lângă instrumentul necesar atragerii finanțărilor, le ofeim și consultanța pentru a implementa și gestiona proiectele lor.
Oricine ! De la persoane fizice din țară sau din diaspora la  ONG-uri respectiv companii. Practic oricine îşi doreşte să să se implice în domenii ca educația, mediu, sănatate, etc, va avea la dispoziție un instrument eficient prin care să se poată implica în proiectul dorit.
Utilizarea platformei You4Edu face foarte uşoară atât efectuarea, cât şi urmărirea plăţilor. Plăţile se pot face cu cardul, prin intermediul procesatoarelor de plăţi online sau prin ordin de plată. Odată ce campania este validată şi se încheie contractul cu beneficiarul bursei, plăţile se vor face automat, lună de lună, din contul you4edu în contul bursierului.
Corectitudine şi transparenţă, două dintre valorile fundamentale ale You4Edu şi după care ne ghidăm în întreaga noastră activitate. Ca iniţiator al unei campanii sau contributor la aceasta, vei avea acces la toate datele campaniei respective: date despre beneficiar, date complete despre încasări şi plăți. Totodată, vei avea acces la rapoartele de activitate periodice ale You4Edu.
Indiferent de calitatea pe care o ai, You4Edu îți oferă posibilitatea de a te implica și de a susține o cauză educațională. Cauză pe care tu o alegi.