"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

You4EduTileagd

Am demarat un proiect drag nouă, Un proiect adresat copiilor din mediul rural.
Vrem să îi ajutăm să își dovedească că și ei pot !
15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »

Din păcate există o prea mare discrepanță între rezultatele de la Evaluarea Națonală a elevilor din mediul urban și cei din mediul rural.
Noi considerăm că nu există nici o diferență între capacitatea copiilor din cele două medii. Din pacate, un cumul de factori face ca această discrepanță să existe.

Ne-am hotărât să luăm măsuri în acest sens. E drept că discutăm de măsuri punctuale, măsuri într-o anumită școală. Chiar dacă discutăm de o singură școală cosiderăm că un eventual succes (noi credem în asta) al proiectului nostru va putea fi ...exportat și în alte școli respectiv va putea fi preluat și de alte ong-uri / organizații , influențând astfel educația a cât mai mulți copii.

 

Unde ?

Școala Gimnazială din Tileagd, județul Bihor. Tileagd este o comună din Județul Bihor, aflată pe E60 și situată la o distanță de aproximativ 20 de km de Oradea. Este o școală pentru clasele I- VIII și are în ciclul gimnazial câte trei clase pentru fiecare nivel de studii.

 

De ce Școala din Tileagd ?

Localitatea Tileagd este relativ aproape de Oradea. Am găsit în această școală un colectiv de profesori deosebit de deschiși propunerii noastre, profesori dispuși să se implice și să susțină acest proiect. Trebuie să menționăm aici deschiderea cu care a fost primită propunerea noastră de către doamna directoare, doamna profesoară Florentina Chișbora.
Există și în această școală, ca în fiecare școală, copii care au rezutate mai bune la învățătură dar și copii care au rezultate mai puțin bune. Și da, colectivele claselor sunt destul de eterogene din punct de vedere a cunoștințelor, a rezultatelor și a performanțelor elevilor. 
Totodată, autoritătea locală prin Consiliul Local respectiv Primaria comunei Tilegd, a primit foarte bine propunerea noastră. 
Nu în ultimul rând, avem privilegiul unui partener deosebit de inimos, o companie privată, dispusă să finanțeze o bună parte din componentele acestui proiect.

 

Ce ne-am propus ? 


Un proiect pe care l-am putea numi 'Scoală după Școală'.

În cadrul acestui proiect :

 • Vrem să lucrăm cu acei copii care au rezultate mai slabe la disciplinele matematică si română.
 • Vrem să îi ajutăm să își dovedească că și ei pot. Ne propunem să îi ajutăm să crească semnificativ la cele două discipline din care vor da Evaluarea Națională.
 • Discutăm de elevii claselor a VII-a și a VIII-a.  Da, este un program pe cel puțin doi ani, urmând ca în funcție de rezultatele proiectului (și de resurse) să îl extindem.
În ce constă proiectul ?
 • Întâlniri bisăptamânale în cadrul cărora vom lucra la matematică și română
 • Întâlniri periodice cu profesor psiholog care să ajute la o creștere a motivației școlare/ educaționale pentru elevii din proiect
 • Excursii.
  Ce oferim elevilor în cadrul proiectului ?
 • Pe lângă cele de mai sus, elevii vor avea o masă caldă la fiecare întâlnire
 • O parte dintre ei vor deveni bursierii noștri (ne propunem să acordăm burse celor care au o anumită evoluție și nu neapărat celor mai buni. Exemplu : dacă ai pornit de la o notă de 2,5 și ajungi într-o perioadă de timp la nota de 3,7, noi considerăm că te-ai implicat prin urmare ai evoluat si meriți să fii luat în calcul pentru bursă. Dacă în schim pornești de la o notă de 4,00 iar după o perioadă ești tot la nota 4.00, vom considera că nu există o evoluție, că nu te-ai implicat destul și că nu prea poți fi luat în calcul pentru o bursă)
 • Toți elevii vor primi diferite premii, anumite premii în funcție de rezultate, de implicarea de care vor da dovadă iar altele vor fi pentru toți participanți la program.
 • După o perioadă de aproximativ 2 luni de la demararea proiectului, vom implementa metode individualizate de pregătire pentru fiecare copil participant. În această perioadă de două luni, ne cunoaștem, cunoaștem copiii, aflăm care este exact nivelul lor de cunoștințe, capacitatea lor de asimilare cunoștințe noi, metodele de învățare care se pretează pentru fiecare dintre aceștia. Fiecare dintre copiii participanți vor avea tablete cu ajutorul cărora vom folosi tehnologia pentru a înțelege mai ușor noțiunile dar și pentru o mai bună atractivitate a tot ceea ce învățăm.
 • Excursii și sperăm noi chiar și tabere în vacanța de vară.

 

Suntem încrezători că acest proiect va avea succes și că vom reuși să îi ajutăm pe copiii din Y4E Tileagd.