"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

ebmpapst sustine educatia

În 2020 am lansat proiectul Edu4Ruralis. Împreună cu partenerii noștri susținem elevi și școli din mediul rural. 

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »

 

''

''Bună ziua domn profesor îmi cer scuze de deranj dar aș avea o rugăminte dacă se poate? Cum lucrați ca ONG ați putea să mă ajutați cumva cu o tabletă sau un laptop sau orice alt obiect electronic care mi-ar ușura învățătura. Îmi este foarte greu sa particip la ore online prin telefon.''

''

Mesajul de mai sus l-am primit de la Mihaela, o tânără care a participat la proiectul nostru, proiect pe care l-am desfășurat la scoala din Tileagd, județul Bihor.

Pe Mihaela o cunoaștem personal și am găsit soluții pentru ea dar ne întrebăm, retoric evident ''- Câte Mihaele și Mihai sunt pe care nu-i știm și de care nu știe nimeni cu ce probleme se confruntă?''

 

Mai jos regasiți povestea Mihaelei, poveste pe care Mihaela a ales să ne-o trimită.

Prin intermediul proiectului Edu4Ruralis ne propunem să ajutăm cât mai mulți copii.

 

Am demarat un parteneriat cu EBM-Papst Automotive&Drives România.

ebmpapst.jpg (86 KB)

Le mulțumim pentru implicare!

În acestă etapa a parteneriatului nostru, cu ajutorul EBM-Papst Automotive&Drives România am investit 64.504 lei în infrastructura necesară participării la școala online a 28 de copii. Investitia constă în achiziția de chromebook-uri (laptopuri) pentru copii care aveau dificultăți în a participa la orele online sau care nu aveau device-ul potrivit pentru o participare eficientă la aceste ore. 

Parteneriatul nostru continuă! Revenim cu detaliile parteneriatului.

Suntem onorați să avem astfel de parteneri care înțeleg importanța implicării, importanța educației.

Mulțumim EBM-Papst Automotive&Drives România!

Mulțumim Delia Ungur pentru implicare!

''Mă numesc Mihaela V. sunt un copil de etnie romă, am crescut fără părinți care, din motive neștiute de mine, au hotărât să divorțeze. Din când în când mai vorbesc prin telefon cu părinți mei. Locuiesc în Posoloaca (comuna Tileagd, Bihor). Am fost crescută de bunica mea care este bolnavă, cu toate acestea am crescut și acum sunt elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic sanitar Vasile Voiculescu Oradea. Fiindcă trăim aceste vremuri ciudate școala a decis pentru a putea fi în siguranță, să facem două grupe care, două săptămâni vor merge fizic la școală și două săptămâni a doua grupă va sta acasă participând online la cursuri și invers. Până aici nu ar fi nimic rău adică e vorba de sănătatea noastră până la urmă. Colegii mei au calculator, laptop sau tabletă dar eu nu am. Am un telefon primit cadou de ziua mea care este încărcat cu minute în fiecare lună dar nu internetul nu-mi este suficient pentru orele online. De acea eu i-am cerut ajutorul domnului Florin Rojan pe care l-am cunoscut la școală (în Tileagd) unde a venit, cu programul You4Edu, să ne ajute să învățăm matematica și română. Să fiu sinceră la început nu mi-am dorit să particip, la orele ținute în cadrul programului, pentru că am crezut că trebuie să plătim pentru ore dar alți copiii care au mai participat la aceste ore mi-au zis că sunt gratis și că domnul Florin este un om minunat. Au avut dreptate chiar așa este UN OM MINUNAT. Așa am participat la orele domnului și am început să înțeleg un pic mai bine matematica. Să revin de unde am pornit, i-am solicitat ajutorul domnului profesor deoarece îmi este foarte greu să particip la ore online prin telefon, se întrerupe din cauză că nu este pe abonament fiind doar pe cartelă merge super greu și nu pot să învăț când sunt acasă. De acces i-am scris cu speranta ca el ma va putea ajuta cu un aparat electronic pentru a putea să învăț mai bine și mai ușor. Deoarece bunica mea nu își permite să îmi cumpere calculator, laptop sau tabletă din pensia ei de 800 lei pe lună. PS daca am greseli de scriere, sa ma scuzati''
Sunt mult prea mulți copii care nu au cele necesare, copii cărora le lipsesc mult prea multe. Știm că nu-i vom putea ajuta pe toți dar vrem să ajutăm cât mai mulți.
Este evidentă bucuria noastră când reușim să încheiem parteneriate cu companii prin care să suținem acești copii. Avem în vedere copii care provin din medii vulnerabile dar și acei copii care nu au infrastructura potrivită pentru a participa la școala online. Prin partneriatul cu EBM am reușit să oferim cele mai potrivite device-uri pentru o parte din copiii care nu aveau device-ul potrivit pentru a participa eficient la școala online. Mulțumim EBM, mulțumim Delia Ungur!
Pe Florin Rojan, fondatorul platformei Edu4You l-am cunoscut acum mulți ani. Pe vremea aceea eram amândoi părinți preocupați de educația copiilor și implicați în viața școlii. Am discutat mult despre importanța educației și ce ar putea face fiecare dintre noi pentru a o face accesibilă fiecărui copil. De 8 ani, prin asociația D’Apetresii, Florin face posibil ca tot mai mulți copii din medii defavorizate să poată învăța. Tatăl meu mi-a spus ceva care mi-a dat încredere să merg mereu înainte: “oameni deștepți și educați rămași pe drumuri nu am văzut niciodată”. Am crezut întotdeauna că educația bună, cea care îi dă unui copil nu numai cunoștințe dar și încrederea necesară ca să pornească pe picioarele lui în viață, se poate face atunci când școala, părinții și comunitatea lucrează împreună.
Ești un copil minunat, Alexia: ''Magia Craciunului exista si este un sentiment minunat cand ai parte de ea. Prin urmare eu am avut si am parte de magie in aceasta perioada frumoasa a anului. Mosul a facut posibila o dorinta pe care o aveam. Sunt un copil fericit pentru ca Mos Craciun prin spiridusi lui din lumea intreaga a facut posibila ca dorinta mea de avea posibilitatea de a fi prezenta la orele online fara probleme si multe griji sa indeplinit. Ei anul acesta au fost acei spiridusi care pentru mine au adus cel mai important cadou. Un laptop performant cu ajutorul caruia pot sa imi continui scoala online fara probleme. Obiectivele mele extrașcolare țin mai mult de acte de caritatate in această perioadă. Am inceput să pregătesc pachete cu alimente, haine, jucării pentru copii nevoiași. De exemplu- să ajut copii mai săraci, să ajut bătrâni atât cat pot eu, să particip la targuri de caritate, să donez lucuri si jucării de care eu nu am nevoi altor copii care le pot folosi. În general imi place să ajut pe cei din jurul meu atât cât pot eu dar când o să cresc vreau să fac mai multe lucuri frumoase. Eu cred că merit acest laptop pentru că așa ajut si eu la rândul meu un alt copil. Adică tableta mea de pe care făceam eu școala online va merge la o fetiță care are nevoie de ea chiar dacă nu este foarte performantă eu cred că o poate ajuta''