"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

You4Ability

Suntem autorizați ca Unitate Protejată. Oferim suport companiilor responsabile pe mai multe direcții. Contactați-ne, vom fi bucuroși să detaliem oferta noastră.

 

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »

Unitate Protejată

Organizația noastră a fost autorizată, pînă în anul 2017, ca Unitate Protejată. Am fost una dintre Unitățile Protejate responsabile. În martie 2021 ne-am autorizat din nou.

Din păcate guvernul a decis în vara anului 2017 că aceste unități protejate trebuie practic desființate, anulând facilitățile pe care le aveau companiile în cazul în care colaborau cu astfel de intreprinderi sociale. Am primit o lovitură gata să ne doboare dar ne-am încăpățânat să ne continuăm și misiunea de a susține persoanele cu dizabilități respectiv cele provenite din medii vulnerabile. 

În toată perioada în care am funcționat ca unitate protejată am reușit ca toate profiturile realizate să le direcționăm către copii și tineri cu dizabilități. Mai mult, în fiecare an am reușit să direcționăm către copii și tineri cu dizabilități, chiar mai mult decât profiturile realizate. Guvernul a considerat ca fiind de o importanță majoră modificare legislației care susținea activitățile unităților protejate. Încă mai resimțim aceasta ordonanță de urgență (istoria va dovedi care a fost urgența !?) dar știm că vom reuși să trecem peste.

Update 2020: Au fost date 2 legi (Legea 145 -iulie 2020 și 193 - aug 2020) care din nou schimbă tot ceea ce înseamnă Unitățile Protejate. Pare a fi o schimbare în bine. 

Din martie 2021 suntem din nou autorizați ca Unitate Protejată.

Aici regăsiți site-ul departamentului nostru, autorizat ca Unitate Protejată.

Captură de ecran 2021-03-15 223505.jpg (225 KB)

 

Busierii noștri speciali

Toți bursierii noștri sunt speciali. Printre aceștia am avut plăcerea să cunoaștem și să îi avem bursieri pe câțiva tineri cu totul și cu totul speciali. Societatea îi poate considera cu dizabilitați noi îi considerăm cu abilități, tineri care dau dovadă de o forță extraordinară AICI detalii 

Una din bursierele noastre, Iulia acum face parte din echipa You4Ability. Bine ai venit Iulia în echipă!

 

Prieteni speciali

Simțim nevoia să vă spunem despre noul prieten pe care ni l-am făcut în anul 2020.

Mierluț Florin este un tânăr deosebit. Cu Florin viața a fost nedreaptă, în urma unui accident în copilărie a ajuns în scaun rulant. Ne bucurăm de prietenia lui precum și de faptul că îl putem ajuta. Mulțumim în acest sens partenerilor noștri, care s-au alăturat în demersul nostru de-ai oferi suport și ajutor lui Florin. Mulțumim Agrotex, ANF Management și Cezar Paper.

 

Asociația Down Oradea România

Una dintre cele mai frumoase asociații, îi considerăm prietenii noștri. Am cunoscut în cadrul acestei asociații copii și tineri deosebiți, cu care îți este imposibil să nu te împritenești. I-am susținut și îi vom susține de câte ori vom avea ocazia și posibilitatea. AICI detalii.

 

Ghid pentru obținerea unui credit cu dobândă subvenționată pentru persoane cu dizabilității

Conform legislației, persoanele cu dizabilități pot beneficia de credite cu dobândă subvenționată, în anumite condiții. Analizând legislația referitoare la această facilitate, am considerat că este necesar un ghid pentru cei care vor sa beneficieze de asta. Un ghid care să explice pas cu pas ce anume trebuie întreprins pentru a putea beneficia de facilitatea în cauză. Plecând de la reacții, putem spune că acest ghid a fost și este util pentru cei în cauză. AICI ghidul și despre ghid.