"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Angajati persoane cu dizabilitati

Sustinem copii si tineri aflați în situații vulnerabile.

21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »01/12/2020 Am lansat proiectul Edu4Ruralis Ne propunem sa oferim suport scolilor...detalii »

Ne permitem să recomandăm companiilor și decidenților din companii să angajeze persoane cu dizabilități.

Făcând asta aveți facilități fiscale dar cel mai important este faptul că oferiți o șansă pentru integrare și o viață independentă persoanelor cu dizabilități.

Ne oferim suportul pentru consultanță în angajarea persoanelor cu dizabilități.

 

Mai jos o scurtă secțiune de Q&A:

Anul acesta au fost date două noi legi care modifică Legea 448. Legea 145/2020 și Legea 193/2020.
Companiile care au cel puțin 50 de angajați au următoarele opțiuni: A. să angajeze persosane cu dizabilități, cel puțin 4 % din totalul angajaților sau B.1. să achite lunar bugetului de stat o taxă egală cu numărul persoanelor cu dizabilități neangajate înmulțit cu salariul minim brut pe economie sau B2. să plătească oar 50% din taxa amintită (B1) iar cu diferența de 50% să achiziționeze bunuri sau servicii de la Unități Protejate autorizate, conform legii.
La 100 de angajați ar trebui să aveți 4 angajați persoane cu dizabilități. În caz contrar datorați bugetului de stat 8.920 lei lunar sau doar jumătate (4.460 lei) iar cu celalaltă jumătate puteți achiziționa produse sau servicii de la UP autorizate confirm legii. În concluzie, am putea spune că neangajare celor 4 persoane cu dizabilități duce la costuri suplimentare de 8.920 lei lunar, adică 107.040 lei anual! 
La 1.000 de angajați ar trebui să aveți 40 angajați persoane cu dizabilități. În caz contrar datorați bugetului de stat 89.200 lei lunar sau doar jumătate (44.600 lei) iar cu celalaltă jumătate puteți achiziționa produse sau servicii de la UP autorizate confirm legii. În concluzie, am putea spune că neangajare celor 40 persoane cu dizabilități duce la costuri suplimentare de 89.200 lei lunar, adică 1.070.400 lei anual! 
Să presupunem că sunteți o companie care are 96 de angajați și urmează să mai angajați 4 persoane. Dacă veți angaja 4 persoane (fără dizabilități) veți datora bugetului de stat 8.920 de lei lunar. Dacă în schimb veți angaja 4 persoane cu dizabilități, nu veți mai datora acești 8.920 de lei bugetului de stat. Am putea spune că i-ați putea folosi în trăinuirea/ pregătirea celor 4 noi angajați. Economia pe care o poate face compania dvs este de 107.040 lei anual.
Un motiv ar putea fi economiile la bugetul companiei dar cel mai important motiv este faptul că întindeți o mână persoanelor cu dizabilități, le ajutați să devină independente, le ajutați să se integreze mult mai ușor în societate.
Sunt foarte buni angajați. Sunt angajați deosebit de loiali, sunt angajați dornici să facă mai mult, dornici să învețe. De cele mai multe ori sunt angajați model!
De cele mai multe pare a fi greu. Dar cu un mic efort se poate face asta. Decizia trebuie să țină cont de un mix de factori. Trebuie coroborată dizabilitatea dar și abilitățile, cunoștințele potențialului angajat cu fișa postului, cu ceea ce ar avea de făcut. Recomandăm să se țină cont și de potențialul de a învăța a persoanei în cauză, de potențialul de calificare la locul de muncă a acesteia. Vă asigurăm că odată identificată și angajată o persoană cu dizabilități pentru o anumită poziție în companie, veți fi foarte mulțumiți de aceasta. Organizația noastră oferă suport companiilor care doresc să angajeze persoane cu dizabilități. Contactați-ne!
# Până în 2017 am fost autorizați ca Unitate Protejată. # Am fost printre puținele UP care și-au asumat susținerea persoanelor cu dizabilități. # În acest moment nu suntem UP și nu ne-am propus să fim, în principal din cauza legislației puțin predictibile - modificarea legislației din 2017 ne-a creat foarte multe probleme. # Misiunea ONG-ului nostru este educația, ne-am propus să educăm inclusiv implicarea și responsabilitatea. # În concluzie, ne place să spunem că avem expertiza necesară pentru a acorda suport în această direcție. Așteptăm să ne contactați.

Aveți nevoie de suport?  contactați-ne!

Articole conexe