"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Vulnerabillis

Sustinem copii si tineri aflați în situații vulnerabile.

13/11/2018 Laborator Industry 4.0 + Burse A fost finalizata investitia în...detalii »
Busierii noștri speciali

Toți bursierii noștri sunt speciali. Printre aceștia am avut plăcerea să cunoaștem și să îi avem bursieri pe câțiva tineri cu totul și cu totul speciali. Societatea îi poate considera cu dizabilitați noi îi considerăm cu abilități, tineri care dau dovadă de o forță extraordinară AICI detalii

 

Asociația Down Oradea România

Una dintre cele mai frumoase asociații, îi considerăm prietenii noștri. Am cunoscut în cadrul acestei asociații copii și tineri deosebiți, cu care îți este imposibil să nu te împritenești. I-am susținut și îi vom susține de câte ori vom avea ocazia și posibilitatea. AICI detalii.

 

Ghid pentru obținerea unui credit cu dobândă subvenționată pentru persoane cu dizabilității

Conform legislației, persoanele cu dizabilități pot beneficia de credite cu dobândă subvenționată, în anumite condiții. Analizând legislația referitoare la această facilitate, am considerat că este necesar un ghid pentru cei care vor sa beneficieze de asta. Un ghid care să explice pas cu pas ce anume trebuie întreprins pentru a putea beneficia de facilitatea în cauză. Plecând de la reacții, putem spune că acest ghid a fost și este util pentru cei în cauză. AICI ghidul și despre ghid.

 

Intreprindere Socială

În cadrul ong-ului nostru am avut autorizată și componenta de intreprindere socială. Am fost autorizați ca Unitate Protejată. Noi considerăm că am fost una dintre cele mai responsabile astfel de intreprinderi sociale.

Din păcate guvernul a decis în vara anului 2017 că aceste unități protejate trebuie desființate, anulând facilitățile pe care le aveau companiile în cazul în care colaborau cu astfel de intreprinderi sociale. Am primit o lovitură gata să ne doboare dar ne-am încăpățânat să ne continuăm și misiunea de a susține persoanele cu dizabilități respectiv cele provenite din medii vulnerabile. 

În toată perioada în care am funcționat ca unitate protejată am reușit ca toate profiturile realizate să le direcționăm către copii și tineri cu dizabilități. Mai mult, în fiecare an am reușit să direcționăm către copii și tineri cu dizabilități, chiar mai mult decât profiturile realizate. Guvernul a considerat ca fiind de o importanță majoră modificare legislației care susținea activitățile unităților protejate. Încă mai resimțim aceasta ordonanță de urgență (istoria va dovedi care a fost urgența !?) dar credem că vom reuși să trecem peste.