"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Laborator Industry 4-0 by Nidec

Continuăm susținerea mediului universitar. Susținem studenții dar ne implicăm și în ceea ce înseamnă infrastructura universitară.

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »
Laborator Industry 4.0 by Nidec


Primul laborator de convertizoare de frecvență, motoare și automatizare industrială la Universitatea din Oradea.  Mulțumim partenerului nostru Nidec pentru realizarea acestui laborator, mulțumim și în numele celor care vor beneficia de tot ceea înseamnă un astfel de laborator, în special studenții facultății IETI. Inaugurarea laboratorului  a avut loc în data de 29 octombrie 2018. 


Acest proiect oferă noi oportunități de studiu pentru studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI), având posibilitatea de a lucra cu echipamente de ultimă generație, echipamente utilizate în industria automatizărilor.


Investițiile în acest laborator includ renovarea sălii în care echipamentele au fost instalate, precum și donații de motoare, sisteme de control pentru motoare și diferite instalații de automatizare, echipamente de care vor beneficia studenții din cadrul departamentelor Ingineria Sistemelor Automate, Inginerie Electrică și Electronică. Investiția totală în acest laborator a fost de 162.181 lei.

Din cei peste 1.000 de studenti si masteranzi ai acestei facultati, câteva sute vor putea beneficia de pregatiri practice pe ultimele tehnologii din domeniu. Ceea ce înseamna că, în urmatorii ani vom putea avea mii de viitori specialisti, care pe parcursul studiilor vor putea conecta mult mai bine cunostintele teoretice cu tot ceea ce înseamna noile tehnologii în domeniu.

Menționăm că în ultimele 12 luni, compania Nidec a început o colaborare cu Universitatea din Oradea, pentru a defini o parte din activitățile practice care vor fi integrate în programa studiilor universitare. Aspect foarte important, deoarece așa se crează mecanisme integrate, care să conecteze studenții la tot ceea ce înseamnă noile tehnologii.


Prin acest proiect putem afirma că a fost realizat primul laborator cu cele mai noi tehnologii pentru astfel de activități.


Colaborarea cu Nidec nu se oprește aici. Nidec este una din companiile care dovedește că își ia cât se poate de în serios Responsablitatea Socială Corporativă. Colaborăm în continuare, am decis să acordăm, cu ajutorul lor,  burse studenților, aici detalii.