"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Bursa Y4E by Nidec

DA, considerăm că educația este domeniul care poate influența cel mai mult dezvoltarea României.

Investiția în educație este esențială. Da, avem așteptări din partea statului dar putem să facem fiecare dintre noi câte ceva. Cât mai mai multe implicări, oricât de mici ! 

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »

Ne bucurăm să anunțăm că parteneriatul cu Nidec continuă printr-un grant de burse. În prima etapă a acestui grant de burse, am oferit un număr de trei (!?) burse pentru studenți ai facultății mai sus amintite, IETI, din cadrul Universității din Oradea.

În etapele următoare, începând din anul 2019, vom lansa burse și pentru studenți de la alte facultăți.

Pentru cele trei (!?) burse au aplicat 14 studenți și masteranzi. 

 

Update : În ultima săptămână din noiembrie 2018 am organizat interviurile cu cei 14 studenți, care au aplicat pentru bursele oferite de noi, cu ajutorul partenerului nostru, Nidec.

Am cunoscut 14 tineri minunați, tineri implicați, mulți dintre ei foarte pasionați de ceea ce fac.

Procesul de selecție nu a fost unul ușor, departajarea a fost mai grea decât ne așteptam.

Acesta este motivul pentru care am decis să dublăm numărul bursierilor. Da, initial am anunțat 3 burse. Datorită faptului că selecția celor trei a fost mult prea grea, am decis să acordăm burse pentru 6 dintre candidații care au aplicat.

Multumim partenerului nostru Nidec pentru decizia de a susține acestă dublare a numărului de burse. Nidec a dat încă o dată dovadă că este cât se poate de atentă la ceea ce înseamnă învățământul universitar și că este dispusă să susțină tineri valoroși. Mulțumim Nidec !

Bugetul total pentru acest proiect (de burse) este de 30.000 lei.

Cei șase bursieri :

ECSEDI Evelin- Emilia, studentă anul III, IETI

FODOR Tibor, student anul IV, IETI

MIHOK-GECZI Eduard, student anul III, IETI

KOVACS Norbert-Brendon, student anul IV, IETI

POP-Fele Lucian, masterand anul I, IETI

PĂTCAȘ Ioan-Octavian, student anul I, IETI

 

Sunt tineri deosebiți, felicitări lor !

 

Bugetul total al burselor pentru această primă etapă este de 15.000 30.000 lei. Vor fi acordate trei șase burse pentru studenții de la IETI din cadrul Universității din Oradea. Fiecare bursă va fi în valoare de 5.000 de lei, câte 500 lei lunar timp de 10 luni. (după ce am cunoscut cei 14 aplicanți, am hotărât să dublăm numărul bursierilor, a fost foarte greu să alegem DOAR trei dintre candidați, Mulțumim Nidec !)
Bursele vor fi acordate de către Asociația D'Apetresii, cu sprijinul companiei Nidec.
Studenți și masteranzi ai Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea, indiferent de anul de studiu și indiferent de forma de studiu (buget sau plată). Această primă etapă a grantului este strict pentru studenții acestei facultăți, urmând ca în următoarele etape, programul să fie extins și pentru studenți / masteranzi de la alte facultăți.
Prima etapă a constat în completarea formularului de aplicare. Această etapă a inclus și un eseu pe baza unei teme, pe care aplicantul o va putea alege dintre trei teme prestabilite - mai jos aveți temele propuse. După expirarea termenului de aplicare, am trecut la procesul de selecție pe baza eseului scris de fiecare dintre aplicanți. Cei calificați în urma procesului de selecție au intrat în etapa a doua. Etapa a doua a constat într-un interviu în care am abordat inclusiv eseul transmis de aplicant. Pe baza calificativelor obținute de fiecare participant la interviuri, am stabilit cei trei șase bursieri.
Formularul de aplicare a fost disponibil din 30 octombrie până în 16 noiembrie 2018, ora 24:00 . În această perioadă, doritorii au putut aplica pentru acest program de burse. În perioada 17-23 noiembrie au avut loc interviurile cu candidații calificați în etapa a doua. În 24 noiembrie vor fi anunțați cei trei bursieri. În perioada 26-30 noiembrie se vor încheia contractele de burse. Acest calendar a suferit modificări. 
Prima temă: ''How IoT can be applied in modern life and industry? Benefits and difficulties.'' A doua temă: ''How variable speed drives can improve our daily life ''. A treia temă : ''Which impact foresee for robots in our society in the next 10 years? And how? ''. Fiecare aplicant a trebuit să aleagă una dintre cele trei teme și să o dezvolte în cadrul unui eseu de minim 500 de cuvinte. Eseul a fost scris (limba engleză) în cadrul formularului de aplicare (sau trimis pe email).
Studenții sau masteranzii selectați ca bursieri au încheia un contract de bursă cu Asociația D'Apetresii. Contractul este necesar să aibă anexată dovada faptului că este student (o adeverință eliberată de către facultate / universitate). Contractul a fost încheiat în trei exemplare: unul pentru bursier, unul pentru asociație și unul pentru facultate/ universitate (pe toate cele trei contracte, conform legii, trebuie să existe și viza facultății/universități).
Plata bursei va fi efectuată lunar, cu ordin de plată în contul bursierului la o dată stabilită prin contractul de bursă.
Calitatea de bursier poate fi pierdută, respectiv plățile suspendate, dacă bursierul nu este integralist în urma sesiunilor la care participă în perioada în care este bursier sau în cazul în care este exmatriculat. 
Toate datele personale necesare în cadrul formularului de înscriere sunt fi folosite strict pentru selectarea bursierilor și vor fi livrate către terți. Fiecare dintre cei care vor aplica pentru bursă va putea decide dacă dorește să rămână sau nu în baza noastră de date, pentru a putea fi anunțați în legătură cu alte programe de burse sau granturi care i-ar putea interesa. În cadrul procesului de aplicare este nevoie de următoarele date : nume și prenume, adresă de email și număr de telefon .
Eseul cu tema aleasă se va scrie, în cadrul procesului de aplicare, în limba engleză. De asemenea, interviul se va desfășura tot în limba engleză.
Vă așteptăm la următoarele granturi de burse !