"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Instanta

Am constatat că ceva nu era ... fair play. Cu atat mai mult cu cât era vorba despre copii. 

Dar, așa cum se mai întamplă uneori, au apărut... elefanții, doi elefanți care nu au fost de acord cu noi. Am reușit să învingem cei doi elefanți (în instanță) si să contribuim astfel la modificarea metodologiei .

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »
Prin urmare, după ce știm de la ce am plecat și după ce știm punctul de vedere al celor doi elefanți , am hotărât să ne adresăm instanței, mai exact Curții de Apel !

Da, am chemat în judecată Ministerul Educaței și CNCD. Ministerul pentru că era autoritatea care a emis metodologia discriminatorie, iar CNCD pentru ca a decis, în mod greșit spunem noi, că metodologia nu este discriminatorie.

Trebuie să spunem că am fost reprezentați impecabil de avocatul Florin Bulieris. Așa cum era de așteptat instanța ne-a dat dreptate, constatând că metodologia în cauză este discriminatorie respectiv anulează decizia CNCD (cea prin care aceasta decidea că nu este discriminare).

Cu toate că instanța ne-a dat câștig de cauză, mai mult ministerul educației a modificat ulterior metodologia, eliminând partea discriminatorie, cei doi ... elefanți au făcut recurs la hotărârea Curții de Apel. Încă nu a fost judecat acest dosar la Înalta Curte de Casație și Justiție. Noi suntem încrezători în decizia Înaltei Curți !

Considerăm că ne-am atins scopul, cel de-a modifica o metodologie care ducea la atâtea și atătea drame.

Data ședinței de judecată la ÎCCJ - 26.06.2019.