"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Doi elefanti

Am constatat că ceva nu era ... fair play. Cu atat mai mult cu cât era vorba despre copii. 

Dar, așa cum se mai întamplă uneori, au apărut... elefanții, doi elefanți care nu au fost de acord cu noi. Am reușit să învingem cei doi elefanți (în instanță) si să contribuim astfel la modificarea metodologiei .

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »

Așadar știm de la ce am plecat (aici)

Ministerul Educației nu a ținut cont de observațiile noastre în legătură cu discriminarea la care erau supuși foarte mulți tineri. - acesta ar fi primul ... elefant care nu a vrut să țină cont de ceea ce era cât se poate de evident

Soluția era să ne adresăm instanței, ca să constate că este o metodologie discriminatorie.

Procedura spune că nu te poți adresa direct instanței pentru elemente ce țin de discriminare. Trebuie să te adresezi întâi Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și doar după ce aceștia constată (dacă constată) că nu este discriminare, poți să ataci în instanță decizia în cauză.

Trebuie să recunoaștem că ne-am adresat CNCD, cu o oarecare speranță, nouă lucrurile ne păreau foarte clare. Am așteptat cu încredere decizia CNCD. Din păcate după o foarte lungă așteptare CNCD a decis că nu este vorba despre discriminare !? - am numit noi CNCD-ul cel de-al doilea elefant care nu a vrut să țină cont de evidențe. Nu a vrut sau nu a putut !?

Având decizia CNCD, din păcate nefavorabilă, procedura ne-a permis să ne adresăm instanței.

Am făcut-o .... vezi AICI

... și am avut succes !