"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Noutati

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »
Balul de Caritate Rotary Club Marghita, unde am avut plăcerea să fim invitați.

 

Am lăsat să treacă câteva zile, pentru a se așeza, ardelenește, tot ceea ce am simțit la acest frumos eveniment.

Organizația noastră a fost prezentă la acest eveniment, reprezentată de Florin Rojan, membrul fondator al asociației si fiu al urbei.

Prin acest eveniment, dar în special prin proiectele realizate de către cei din Rotary Club Marghita și cei care au sprijinit si sprijină proiectele acestora, dovedesc că societatea civilă poate însemna foarte mult, chiar și într-un oras mic. Proiectele în care s-au implicat pot fi un foarte bun exemplu și pentru orase mult mai mari decât Marghita.

Am întalnit si am reîntâlnit oameni frumoși, oameni implicați, oameni care sunt conectați la viata cetății. Felicitări tuturor !

O comunitate este formată din oameni. Cu cât sunt oamenii mai implicati și cu cât sporește numărul acestora , cu atât comunitatea, în ansamblul ei, are mai mult de câștigat. Marghita, chiar dacă este un oraș mic, dovedește că se poate, dovedește că prin implicare se pot realiza proiecte foarte frumoase.

Trebuie să menționăm că este nevoie de un vector, de un motor, care sa urnească lucrurile. În opinia noastră, Dan Ile este acel motor care a urnit lucrurile si a coagulat energii. Felicitări Dane !

 
Mate Winkler - bursier you4edu

Suntem bucuroși să putem anunța că am încheiat un prim parteneriat cu Marghita, prin intermediul domnului Dan Ile – președinte Rotary Club Marghita. Organizația noastră acordă o prima bursa unui elev din Marghita. Bursierul nostru va fi,  unul din premianții Balului, Mate Winkler – micul fizician al orașului, cel care a obtinut premiul ’’Veres Zoltan’’.  Mate va beneficia, începând din septembrie, de o bursă în valoare totală de 6.000 lei. Pentru anul școlar viitor, 2019-2020, îi vom asigura, timp de 12 luni, o bursă in valoare de 500 de lei lunar. În perioada imediat următoare, vom si încheia cu Mate contractul de bursa.

Parteneriatul nostru, în acest moment, este o strângere de mână cu Dan Ile, cu cel care a dovedit că știe și poate coagula energii. Acest parteneriat nu este doar pentru Mate, primul nostru bursier din Marghita. Acest parteneriat ne propunem sa fie unul solid, pe termen lung, parteneriat care sa fie chiar un proiect în adevaratul sens al cuvântului.

Avem în constructie platforma you4edu. Aceasta va fi un instrument prin care se vor putea acorda burse elevilor (si studenților). Suntem convinși că, prin intermediul you4edu, cu ajutorul lui Dan Ile si a tuturor marghitenilor implicați, respectiv a celor pe care ii numim fii ai urbei, vom reuși să acordăm un numar semnificativ de burse in fiecare an. Ne propunem ca la inceputul anului scolar 2019-2020 sa acordăm un numar de cel puțin cinci burse. Suntem convinși că vom putea crește numărul acestor burse in fiecare an.

 

PS : colegul nostru, Florin Rojan, anul acesta are întâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului, actualul colegiu Octavian Goga.

Acest colegiu a dat multe mii absolventi. In fiecare vară au loc întâlniri de 10, 20, 30 chiar 40 sau 50 de ani de la terminarea liceului .

 

Provocăm fiecare generație să instituie și să finanțeze o bursă pentru un elev sau student din Marghita.

Dați-ne voie sa facem un calcul în legătură cu ce ar înseamna 20 de burse :

  • 20 de generații, absolvenți ai școlilor din Marghita
  • 20 de donatori / contributori per fiecare generație
  • 25 de lei, în medie, lunar per donator

Motivele pentru care suntem optimiști și pentru care credem că este realizabil să ajungem la un numar de cel puțin 20 de burse anual :

  • o donație de 25 lei lunar înseamnă mai puțin de UN LEU pe zi
  • suntem convinși că vor fi mai mult de 20 de donatori pentru fiecare generație
  • suntem convinși că sunt, in fiecare generație, persoane care pot și vor dona mai mult de ... ’’1 leu pe zi’’. Mai mult, sunt marghiteni și fii ai urbei, care conduc companii, iar acestea au posibilitatea să facă sponsorizări pentru astfel de burse, ne bazăm și pe aceștia.              

        Mai mult,  hai să ne imaginăm, ce-ar înseamna ca, fiecare marghitean din diaspora, să contribuie cu 5 euro lunar la un astfel de fond de burse.

Suntem convinși că toate acestea sunt posibile ! Chiar daca 20 de burse intr-un an, ca sumă totală (anuală) poate părea mult, plecând de la pricipiul că o comunitate este suma membrilor ei, provocarea lansată este realizabila !