"Ce faci pentru tine dispare odata cu tine,
ce faci pentru altii, ramane pentru eternitate"
A.Einstein

Prezentare

Am împlinit 8 ani!

Avem câteva proiecte faine și două premii de ONG-ul anului în 2017 și 2018.  

15/03/2021 Suntem Unitate Protejata Din martie 2021, avem o sectie in cadrul...detalii »21/12/2020 Am fost parteneri in proiectul 'Romania promovata' Aceast? campanie urm?re?te asigurarea sumei...detalii »04/12/2020 ebmpapst se al?tura proiectelor noastre 'Buna ziua domn profesor imi cer scuze de...detalii »
Asociatia D'Apetresii.jpg (19 KB)Dăm aripi prin educaţie

You4Edu este numele sub care sunt coagulate proiectele educaţionale ale Asociaţiei D`Apetresii, organizaţie non-profit cu sediul în Oradea. Organizaţia a fost fondată în 2012 de Florin Rojan şi Delia Vereş, doi oameni cu iniţiativă, convingeri comune şi drag de copii.

 

Proiectele You4Edu sunt focusate pe susţinerea copiilor şi tinerilor performanţi, talentaţi sau vulnerabili pentru le da aripi să devină oameni MARI. Acei oameni MARI care să dea, apoi, aripi României.

 

Istoric

2012 (decembrie) - începutul poveștii D'Apetresii. Principalul ... ''vinovat'' pentru demararea acestei povești fiind Delia. Îi mulțumim! 

--/-/--

2013 - primul proiect și primul nostru parteneriat : Asociația Down Oradea România (ADOR). Am organizat un turneu caritabil de snooker, toate încasările în urma acestui turneu fiind virate către prietenii noștri de la ADOR.

--/-/--

2014 - Primele burse acordate au fost pentru studenți cu dizabilități. Am acordat burse celui mai bun student și celui mai bun masterand (tineri cu dizabilități). 

--/-/--

2015 - Am continuat să acordăm burse studenților dar am extins programul de burse și pentru elevi.

--/-/--

2016 - Pe lângă programele de burse am început demersurile pentru modificarea metodologiei de la examenele naționale, solicitând eliminarea discriminărilor. În acest sens am atacat în instanță metodologie, luându-ne la trântă cu doi ''elefanți'': ministerul educației și CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Până-n acel moment fiind discriminați aproximativ 20.000 de elevi în fiecare an.

--/-/--

2017 - În urma deciziei obținute de către noi în instanță, ministerul educației modifică metodologie în cauză. Prin această măsură, aproximativ 20.000 de elevi anual nu mai sunt discriminați. Obținem premiul ONG-ul anului 2017 în cadrul Galei Comunității Bihorene.

--/-/--

2018 - Continuăm să ne implicăm și prin a susține infrastructura din mediul universitar, demarăm  în același timp și proiecte pentru educația în mediul rural. Pentru al doilea an consecutiv suntem desemnați ONG-ul anului.

--/-/--

2019 - La finele anului 2019 am lansat platforma www.you4edu.ro. Prin aceasta ne propunem să oferim un instrument de atragere a finanțărilor necesare pentru acele proiecte deosebite, proiecte ale societăți civile : ONG-uri și grupuri de inițiativă.

--/-/--

2020:

  • Suntem parteneri în proiectul LazărMUN, conferință organizată de elevi ai Colegiului Național Gh Lazăr din București
  • Ne implicăm în criza ''Covid''. Producem și donăm viziere pentru cei din linia întâi, fiind parteneri în proiectul viziere.ro
  • Suntem parteneri în proiectul România Promovată, demarat de către Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR) și Asociației de Ecoturism din România (AER
  • Lansăm proiectul Edu4Ruralis.
  • Începem parteneriatul cu EBM Papst Automotive & Drives România

 

Viziune

Visăm la o Românie în care toţi copii să aiba şansa unei educaţii incluzive şi de calitate. Ne dorim ca proiectele You4Edu să fie motorul unei schimbări reale în educaţie şi ca prin intermediul lor să recunoaştem, sa relevăm şi să recompensăm performanţa, să susţinem dezvoltarea talentelor şi să schimbăm destinul celor mai puţin norocoşi.

 

Misiune 

Noi credem că educaţia este o prioritare, o necesitate, o obligaţie. Şi că prin ea România se poate face bine.  Noi credem în integritate, în eficienţă şi transparenţă, valori pe care le cultivăm în tot ceea ce facem.